2024. május 10. - Ármin, Pálma

5 kilo csirke 12 perc alatt

A japán bajnok öt kiló sült csirkét kebelezett be 12 perc alatt, messze maga mögé utasítva kanadai versenytársát, akinek a Szingapúrban először megrendezett evőversenyen csupán négy kilót sikerült magába gyömöszölnie az ízletes falatokból.
2008. július 28. hétfő 20:13 - Hírextra
A szingapúri élelmiszeripari vásár keretében barátságos viadalra állt ki egymás ellen a világ két evőbajnok klasszisa a hét végén.

Kobajasi Takeru, a 30 esztendős kékhajú japán tavaly kétszázezer dollárnyi (30 millió forint) díjat zabált össze a világ nagy evőfutamain, de vasárnap nem pénzdíjért tömte degeszre a pocakját, hanem azért, hogy kollégájával népszerűsítse az első ilyen ázsiai rendezvényt, amely pár száz rajongó lelkes bíztatása mellett zajlott le.

Joey Chestnut, a 24 éves mérnökhallgató kissé szomorúan idézte fel a fiaskó okait: megzavarta, hogy a szósz édesebb volt a vártnál, és egyszerűen nem találta a ritmust.

"Kobajasi egy evőgép" - ismerte el. Pedig ő sem panaszkodhat, már két éve megfosztotta a japánt a hotdogevő-bajnoki címtől, amit korábban hat évig Kobajasi birtokolt.

A tavalyi éve egyébként neki is jövedelmezőnek bizonyult, a különböző evőversenyeken - s ezekből vagy 80 fontos kupát is számon tartanak világszerte - százezer dollárt (15 millió forint) nyert össze.

A 173 cm magas és 73 kilós Kobajasi legendás bajnoknak számít jelentős női rajongótáborral.
"Versenyzés közben eljutok egy olyan pontra, amikor csak én vagyok és az étel. Néha olyan, mintha transzba esnék" - árulta el módszerét.

Chestnut, aki az Állkapocs becenevet viseli, a maga 188 centijével és 98 kilogrammjával teljesen átlagos fickónak tartja magát, akit néha meg akarnak szorítani a negyvenes kihívók, de rendre az asztal alá eszi őket.

A szingapúri viadalnak egy amatőr győztese is volt: az 52 éves Rosalind Sim 12 másodperc alatt gyűrt le két dupla hamburgert, amivel 54 ezer forint értékű ajándékutalványt nyert. "Nem hiszem el, hogy nyertem. Csak mulatságból eszem" - örvendezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását