2024. április 25. - Márk

Vita egy közterület-használati engedélyről

Jogsértő, hogy a főpolgármester kabinetjének egy munkatársa arra utasította a hivatal szakügyosztályát, hogy ne hajtsák végre két önkormányzati bizottság döntését, ne adják ki a közterület-használati engedélyt egy rendezvényhez - nyilatkozta Horváth Gyul
2008. július 31. csütörtök 16:33 - Hírextra
A szocialista politikus elmondta, hogy évek óta, immár tradicionálisan közterület-használati engedélyt adnak a hazai borkultúrát népszerűsítő, Felvonulási téri Borfalu rendezvénynek, amelynek a fővédnöke több éve Demszky Gábor főpolgármester.

Hozzátette: a szakbizottságok két hete elsöprő többséggel úgy határoztak, hogy ingyenes közterület-használatot biztosítanak a rendezvénynek, amelynek időpontja idén nem ütközik az ARC kiállítással.

Horváth Gyula nehezményezi, hogy a külföldön szabadságát töltő Demszky Gábor kabinetjének egy munkatársa gyakorlatilag a főpolgármester nevében felfüggeszti két önkormányzati bizottság döntését. Eközben pedig ismeretei szerint Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, aki ténylegesen ellátja a főpolgármesteri teendőket, semmilyen értesítést nem kapott egy ilyen hivatali kezdeményezésről.

A bizottsági alelnök megjegyezte, hogy a hivatal közterületi alosztálya korábban már többször indítványozta a főpolgármesternek egyes bizottsági döntések felfüggesztését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását