2024. április 26. - Ervin

Nemzetközi töltöttkáposzta-főző verseny

Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek szombaton a Csongrád megyei Röszkén; a gasztronómiai vetélkedőn harminckét csapat méri össze főzőtudományát Magyarországról és a határon túlról - mondta el az MTI-nek Ábrahám Gyöngyi szervező.
2008. július 31. csütörtök 16:37 - Hírextra
A megméretetésen legfeljebb háromfős csapatok indulnak, amelyek maguk gondoskodnak minden, a főzéshez szükséges alapanyagról, fűszerről és kellékről, az egészségügyi előírások miatt a töltött káposztához szükséges darált húst azonban a szervezők biztosítják.

A verseny reggel nyolc órakor kezdődik, az amatőr és profi szakácsoknak pedig délben kell az egyéni fantázia szerint tálalt három darab töltött káposztát a zsűrinek bemutatniuk.

Az ételkompozíciókat a Frank Sándor és Faragó Sándor mesterszakácsokból, valamint Borbásné Márki Márta polgármesterből álló zsűri több szempont alapján értékeli. A helyezések eldöntésénél figyelembe veszik az egységes ízharmóniát, a szín- és illatkompozíciót, a tájjellegű fűszerezést, ízhatást, valamint a tálalás esztétikai kivitelét.

A versenyzők annyi töltött káposztát készíthetnek, amennyit akarnak, a szervezők csak a zsűrizésre kínált ételt kérik el; ha több káposztát főz egy-egy versenyző, magának kell gondoskodnia arról, hogy társakat találjon az ételköltemények elfogyasztásához. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezzel azonban nem lesz gond.

Azok sem maradnak éhen, akik egyik bográcshoz vagy fazékhoz sem kapnak meghívást, a remélhetőleg népes számú vendégseregnek és a rendezvény látogatóinak a helybéli vendéglősök készítenek töltött káposztát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását