2024. április 28. - Valéria

Nógrádi: A Nagykörúton büdösebb a levegő, mint Pekingben

Peking felkészült az olimpiára, tiszta a levegő, az internetet nem korlátozzák és a jogsértés sem több mint máshol - ezt állítja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki hajnalban érkezett haza több hetes kínai útjáról. A szakértő pekingi utazása u
2008. július 31. csütörtök 06:15 - Hírextra
Az olimpiai előkészületek terén a kínaiak naprakészek. A lakosság hangulata fantasztikus, mindenhol olimpiai lázban égnek az emberek. Pekingben ez a láz még magasabb: mindenütt az olimpia jelképei láthatók, és az "Egy álom - egy világ" szlogen olvasható - számolt be kínai élményeiről az InfoRádiónak Nógrádi György.

A biztonságpolitikai szakértő elmondta: nagy mértékben megszigorították Kínában a biztonsági intézkedéseket, és a vasúton olyan ellenőrzések vannak, mint Európában a nemzetközi reptereken.

Úgy véli: indokolt ez a magas fokú biztonsági előkészület, de biztos abban, hogy a Kína északnyugati részén élő iszlám kisebbség miatt a rendőrség és a titkosszolgálat teljes készenlétben van, és figyelembe véve a pekingi intézkedéseket, egy merényletnek nincs sok esélye.

Nógrádi György szerint a nyugati tévétársaságok negatívan nyilatkoznak Pekingről, mert félnek a 21. század felemelkedő Kínájától, és ezt nem túl sportszerűen ki akarják vetíteni az olimpiára.

A Kínát ért bírálatokkal kapcsolatban elmondta: az internet teljesen szabadon hozzáférhető, a különböző szervezetek tiltakozásában pedig nagy adag propaganda van. Egy 1,3 milliárdos országban mindig voltak, vannak és lesznek emberi jogi problémák - tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Nógrádi György a pekingi szmogról úgy véli: a kínai főváros levegője teljesen tiszta volt. Ha a Nagykörúton megyek, büdösebbnek érzem a levegőt, mint Pekingben - tette hozzá.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását