2024. április 29. - Péter

Tovább működhet a Meixner Alapítvány iskolája

Tovább működhet a Meixner Alapítvány iskolája Rákospalotán, miután a XV. kerületi önkormányzat tíz évre közoktatási megállapodást kötött az olvasási és írási nehézségekkel küszködő diákok fejlődését segítő civil szervezettel - közölte a polgármester csütö
2008. március 27. csütörtök 15:05 - Hírextra
A kerület egyik iskolaépületét még 1995-ben kapta bérbe az alapítvány, mellyel eddigi működésének elismeréseként újból megállapodást kötött az önkormányzat - mondta el Hajdu László (MSZP). Utalt arra, hogy még mindig emelkedik azoknak a gyermekeknek a száma, akiknek speciális oktatásra van szüksége olvasási, írási vagy számolási nehézségeik miatt.

A Tóth István utcai iskolába ma 54 diák jár, így a kerület másik két, hasonló szerepet felvállaló intézményével együtt évente csaknem kétszáz diák kaphat speciális fejlesztő oktatást.
Az alapítványi iskola a megállapodás szerint továbbra is körzetet lát el, ám specialitása miatt egyben budapesti központként is működik. A teljes állami normatívát az intézmény közvetlenül kapja meg, míg az önkormányzat csak a kerületi gyerekek után fizet helyi normatívát.

A Dyslexiás Gyermekekért Egyesület szombati budapesti konferenciáján emlékeznek meg Meixner Ildikóról, a speciális pedagógiai módszert kidolgozó szakemberről. E tanácskozáson várhatóan szorgalmazzák majd, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek érdemi fejlesztését már az óvodákban kezdjék meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását