2024. április 27. - Zita

Harminc autót tört fel egy hajléktalan

Több mint hatvan rendbeli bűncselekménnyel, köztük harminc gépkocsi feltörésével, kerékpárlopásokkal és hétvégi házak feltörésével gyanúsít a rendőrség egy hajléktalan férfit - közölte szerdán sajtótájékoztatón Szombathely rendőrkapitánya.
2008. július 30. szerda 13:50 - Hírextra
Hollósi Gábor hozzáfűzte: a 30 év körüli, büntetett előéletű férfi július 16-ára virradóra Szombathelyen húsz gépkocsi ablakát törte be, kutatott az autókban, de azok közül csak egyet fosztott ki, a többiben érintetlenül hagyta a jól látható helyeken, illetve a kesztyűtartókban hagyott mobiltelefonokat, bankkártyákat, GPS-berendezéseket.

"Elmondása szerint csak pénzre utazott, mert a többiről úgy vélte, hogy könnyen megbukhat vele" - mondta a rendőrkapitány.
A gyanúsított a következő nap hajnalán tíz gépkocsit tört fel, de csupán egyetlen műszaki cikket vitt magával. Ezt követően kerékpárlopásokra tért át, 16 biciklit vitt el. A rongálással több mint hárommillió forintos, a lopással ötszázezer forintra tehető kárt okozott.

A hajléktalan férfi a város területén több helyen is búvóhelyet alakított ki magának, ezeken rejtette el a bűncselekmények idején viselt ruhát és az eltulajdonított tárgyak egy részét.
A férfit hétfőn fogták el és vették őrizetbe; előzetes letartóztatását már kezdeményezték. A gyanúsított elfogása után bevallotta, hogy egy kamion feltöréséért is ő felelős.

Szerdán hajnalban állampolgári bejelentés alapján elfogtak és őrizetbe vettek a szombathelyi rendőrök egy másik gépkocsifeltörőt. Az elkövető hét gépkocsit tört fel, a járművekből minden mozdíthatót ellopott, köztük bankkártyákat, lejátszókat, elemlámpát, sőt egy riasztópisztolyt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását