2024. május 14. - Bonifác

Sikeres volt a felkészülés

Magyarországon az első félévben 19 százalékkal csökkent az illegális migráció a tavalyi év hasonló időszakához képest; vagyis sikeres volt az ország felkészülése a schengeni övezethez csatlakozásra - jelentette ki Samu István vezérőrnagy, az országos rend
2008. július 29. kedd 15:44 - Hírextra
Mint mondta, az első félévben több mint 3.400 esetben derítettek fel a rendőrök illegális migrációt. Tájékoztatása szerint a belső, schengeni határokon - Ausztria, Szlovákia és Szlovénia felé - 78 százalékkal kevesebb volt az illegális migráns, a külső határokon azonban 28 százalékkal nőtt a felderített illegális migráció.

Emlékeztetett rá: korábban nagyon erős volt a belső határok térségében a migrációs tevékenység, a schengeni csatlakozás óta azonban Magyarország külső határain kell kiszűrni az illegálisan vagy jogtalanul az EU-ba tartókat. Emiatt terelődött át az illegális migráció az ország külső - ukrán, román, szerb és horvát - határaira, és a számok azt mutatják, hogy jól funkcionál a külső határ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását