2024. április 24. - György

Kinek a hatásköre?

Egyhangúlag felkérte kedd délután a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága a főpolgármestert annak vizsgálatára, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás Kft.-vel kapcsolatos kérdések melyik bizottság hatáskörébe tartoznak.
2008. július 29. kedd 15:23 - Hírextra
A téma Hutiray Gyula (Fidesz) indítványára került napirendre. Az ellenzéki politikus sérelmezte, hogy két hónapja, amikor a gazdasági bizottság először foglalkozott a kft.-vel összefüggő gondokkal, nem sikerült a főpolgármesteri hivatal egyetlen felelős vezetőjétől sem tájékoztatást kapnia a bizottságnak arról, hogy az önkormányzatot ki és milyen felhatalmazás alapján képviseli a kft. taggyűlésén.

Bagdy Gábor (KDNP) nehezményezte, hogy miközben a kft. ügyvezetője, Rusznák Imre a bizottság korábbi ülésén kijelentette, hogy Szász Domokos képviseli az önkormányzat tulajdonosi jogait a cégnél, a városvezetés képtelen ennek az információnak a hivatalos megerősítésére vagy cáfolatára.

Somlyódy Csaba (MSZP) elnök, aki a várost vezető koalícióból egyedül nyilvánított véleményt a vitában, elmondta, hogy a főpolgármesteri hivataltól kapott jogértelmezés szerint a parkolási kft.-vel összefüggő kérdések a pénzügyi bizottsághoz tartoznak.

Hutiray Gyula az önkormányzat szervezeti szabályzatát és vagyonrendeletét idézve cáfolta ezt a hivatali jogi álláspontot. Kifogásolta azt is, hogy a hivatal jogi ügyosztálya szóbeli állásfoglalást ad ki ez ügyben, és nem is képviselteti magát a bizottság ülésén.

Bagdy Gábor felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra is, amelyet Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes egy korábbi kijelentése idézett elő. Eszerint ugyanis már megszűnt Szász Domokos önkormányzati megbízatása. Szász Domokos az előző önkormányzati ciklusban az SZDSZ fővárosi képviselője volt - jegyezte meg Bagdy Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását