2024. április 30. - Katalin, Kitti

Cél az 1-6. hely, Görbicz bizakodik

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetősége az első hat közé kerülést tűzte ki célul a női válogatott számára a pekingi olimpián, melyen egyelőre kérdéses Görbicz Anita részvétele.
2008. július 29. kedd 15:18 - Hírextra
Az MKSZ sajtótájékoztatóján Kiss István elnök közölte: a sikeres felkészülés révén az első hatba jutás reális követelmény.

Az elnökség jóváhagyta a 14 fős utazó keretet, eszerint Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Borbás Rita, Bódi Bernadett, Ferling Bernadett, Görbicz Anita, Hornyák Ágnes, Kovacsicz Mónika, Pigniczki Krisztina, Szamoránsky Piroska, Szűcs Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Tóth Tímea, Vérten Orsolya vehet részt a játékokon.

A tájékoztatóra telefonon bejelentkező, háztartási balesetben égési sérülést szenvedett Görbicz a kórházból elmondta, remélhetőleg gyorsan javul lába állapota, egyúttal reményét fejezte ki, hogy rajta lesz a szombaton Kínába induló gépen.

Hajdu János szövetségi kapitány Görbiczről annyit mondott: tegnap még 90 százalék volt a távolmaradása, ma már csak 50, ezért nem tervezi a világklasszis játékos pótlását, szükség esetén Görbicz később kapcsolódik be az olimpiai menetelésbe.

"Minden idők legerősebb olimpiája következik, de az a forma, amelyet a lányok az elmúlt öt hétben mutattak Zalakaroson, Tatán, Romániában és a skandináviai túrán, mindenképp bizakodásra ad okot" - mondta a szakvezető.

Bakonyi Tibor, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke kiemelte, hogy a magyar válogatott az elmúlt négy alkalommal nem hiányzott az olimpiáról, ami plusz motivációt jelenthet Kínában.

Az MKSZ-t támogató Pannon telekommunikációs cég képviselője bejelentette, hogy a Magyar Televízióval kötött megállapodás értelmében a mobiltelefonokon is élő közvetítés látható majd a női gárda ötkarikás mérkőzéseiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását