2024. április 29. - Péter

Járni tanulnak

Egy chonggingi iskola olyan speciális órákat tart, ahol azt tanítják a diákoknak, hogyan járjanak.A Chongging Times tudósítása szerint azok a gyerekek, akik átmennek a írásbeli és a gyakorlati vizsgán egy "gyalogló jogosítványt" kapnak kézhez.
2008. július 29. kedd 06:10 - Hírextra
A kínai város egyik általános iskolájában vezették be a gyalogló órákat, és "Gyalogló Nyilatkozatot" is kifüggesztettek minden osztályteremben és folyosón.

"Tanulj meg helyesen járni, és tegyél meg mindent, hogy udvarias legyél. Az iskolában még a tanórák közti szünetben is csendben kell lenni, így a járásnak is halknak kell lenni" - olvasható a nyilatkozat egyik pontjában.

Az írásbeli vizsgán olyan kérdéseket tesznek fel a diákoknak, mint például: "amikor felmész a lépcsőn, látsz egy előtted haladó diákot, aki csak nehezen megy. Ebben a helyzetben A, csendben követem a diákot, vagy elé megyek, és megkérdezem, szüksége van-e segítségre; vagy B, eléfurakodom, vagy reklamálok, hogy a diák elállja az utat".

Az iskola állítása szerint az 1300-ból már 240 diák megszerezte a "gyalogló jogosítványt". A tanárok szerint az órák segítenek fejleszteni a csoportfelelősséget és a diákok egyéni felelősségérzetét is.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását