2024. március 29. - Auguszta

Ez már nem a Tévémaciról szól

Ne a televízió nevelje fel a gyereket! mottóval indított tévéreklám-kampányt szombaton az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT); a médiahatóság a román társszervtől kapta kölcsön a gyerekek szülői felügyelet nélküli tévézésének veszélyeit bemutató
2008. december 27. szombat 12:10 - Hírextra
"Kivételesen szerencsés a helyzet" - nyilatkozta az MTI-nek Majtényi László, az ORTT elnöke a két hatóság együttműködéséről, akárcsak arról, hogy a megkeresett televíziós csatornák mindegyike vállalta, hogy ingyen leadja a mintegy negyedperces filmecskéket. Megjegyezte, hogy különösen erősnek tartja ezeket az anyagokat.

Az ORTT elnöke csupán annyit árult el, hogy tavaszig mindenképpen műsoron marad a három reklám, de azzal kapcsolatban hallgatásba burkolózott, milyen további, hasonló akciókat terveznek; mint mondta, ennek oka nem utolsó sorban az, hogy építenek a meglepetés erejére.

A Phare-pályázaton nyert 20 ezer euróból leforgatott filmek "igen erős visszhangra találtak Romániában" - jegyezte meg Rasvan Popescu, a bukaresti székhelyű Nemzeti Audiovizuális Tanács (CNA) vezetője az MTI-nek. Elmondta azt is: a CNA általános és középiskolákban is kampányol, egyebek mellett a román nyelv és a kiskorúak védelme érdekében.

Például a tanároknak, osztályfőnököknek osztott oktatási segédanyagba gyűjtötték a médiában leggyakrabban elhangzó nyelvtani hibákat, vagy levélben köszönik meg a szülőknek, hogy nem engedik egyedül képernyő elé ülni csemetéiket, "nem hagyják, hogy a televízió nevelje a gyereket".
A kampány fontosságát hangsúlyozva az ORTT arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Magyarországon a gyermekek naponta legalább három órát töltenek tévénézéssel, a tizenkét év alattiak ennél is többet; utóbbiak közül minden hetedik-nyolcadik nézi a műsorokat esténként felnőtt felügyelete nélkül.

Jelezték egyúttal, hogy a hazai médiában szokatlanul erős hangvételű társadalmi célú filmek – a médiatörvény kiskorúak védelméről szóló rendelkezéseit betartva - csak 21 óra után kerülhetnek adásba. A szpotok elérhetők lesznek az ORTT honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását