2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kolompár Orbán mentelmi jogát felfüggesztették

Felfüggesztette Kolompár Orbán (MCF) képviselőjelölt mentelmi jogát csütörtök esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
2010. március 25. csütörtök 21:25 - HírExtra
Kolompár Orbán Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú egyéni választókerületében indul jelöltként az MCF Roma Összefogás színeiben.

Kolompár Orbán mentelmi jogának felfüggesztése iránt a Kecskeméti Városi Bíróság fordult az OVB-hez, mert ellene több bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban.
Az OVB emlékeztetett rá: az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselőválasztáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz.

Az OVB csütörtöki ülésén úgy foglalt állást, hogy Kolompár Orbán mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekményre az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően került sor és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szatyor
2010. március 26. 08:06
Rááászistá OVB
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását