2024. április 27. - Zita

Meghosszabították a nevezési határidőt

A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 10-ig meghosszabbították a 15. Országos Diákfilmszemle nevezési határidejét - közölte Rudas Attila, a mustra egyik szervezőjének, a Polifilm Műhely Alapítványnak a főmunkatársa kedden az MTI-vel.
2008. július 29. kedd 14:50 - Hírextra
A filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotókat bemutató seregszemlére eredetileg augusztus 1-ig lehetett jelentkezni.
Rudas Attila a távirati iroda megkeresésére elmondta, hogy július végéhez közeledve még naponta 20 nevezés is "befut", ezért döntöttek a nevezési határidő meghosszabbítása mellett. Azt azonban, hogy eddig hányan jelentkeztek, megközelítőleg sem tudta megmondani. A budapesti Aranytíz Művelődési Központban augusztus 26-án kezdődő seregszemlén három kategóriában versenyeznek az alkotók: általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriában, de nevezhet az is, aki a filmkészítést nem főfoglalkozásként űzi (30 éves korig), illetve a mozgóképkészítést még tanulja.
Rudas Attila korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy előzsűri nincs, a munkákat egy hattagú zsűri bírálja el. A grémium tagjai: Pesty László, Para-Kovács Imre, Nyakó Júlia, Hartyándi Jenő, Medgyesi Gabriella, valamint Markócsik András.

A Polifilm Műhely Alapítvány,a Magyar Művelődési Intézet, és a Ház a Réten Kulturális Egyesület által szervezett 15. Országos Diákfilmszemle keretében állítják ki a budapesti Szent László Gimnázium médiafakultásán, a Polifilm Műhelyben és a Médiawave táborban készített fotókat is.

A seregszemléhez kapcsolódik a Polifilm Műhely Alapítvány által szervezett, az Aranytíz Művelődési Központban augusztus 28. és 31. között tartandó 6. Polifilmfest Nemzetközi Film- és Videófesztivál. A rendezvényen különböző filmfesztiválok díjnyertes alkotásait tűzik műsorra, továbbá konferenciát tartanak az európai fiatal filmesek helyzetéről, együttműködési lehetőségeiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását