2024. május 8. - Mihály

Vadkeleti túlélőtúra

A magyarokon kívül német, norvég, lengyel, román, brit, kanadai, amerikai és dél-afrikai csapatok jelentkeztek eddig az első Kaukázusi ralira, amelynek résztvevői augusztus 30-án startolnak Budapestről.
2008. július 28. hétfő 19:14 - Hírextra
A "vadkeleti túlélőtúra" főszervezője Berényi Attila, aki két Budapest-Bamako ralin vett részt. Az első futamot egy Ladával, a másodikat pedig egy csuklós Ikarus busszal teljesítette.

A Kaukázusi rali sokban hasonlít a Budapest-Bamakóhoz (hasonlóak a kategóriák és jótékonysági küldetést is vállal), különlegességét a helyszín adja. A rali célja, hogy bemutassa Európa keleti régióit mindazoknak, akik nyitottak egy ilyen túrára és szeretnék megismerni a kelet-európai országokat.

A résztvevők Magyarországról indulnak augusztus 30-án a Memento Parkból, majd Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Koszovó, Albánia, Macedónia, Bulgária, Törökország, Grúzia érintésével Örményország fővárosában, Jerevánban érnek célba. A 17 nap alatt hatezer kilométert tesznek meg egykori és jelenlegi háborús zónákon keresztül - tudatták a szervezők hétfőn.

A kelet-európai rali iránt igen nagy az érdeklődés, a túrára a magyarok mellett német, norvég, lengyel, román, brit, kanadai, amerikai és dél-afrikai csapatok is jelentkeztek, ám a nevezés még nem ért véget: augusztus 15-ig lehet regisztrálni a www.caucasianchallenge.com című honlapon.

A futamra verseny- és túrakategóriában nevezhetnek az érdeklődők. A versenyen résztvevőknek komoly terepviszonyok mellett ügyességi, tájékozódási feladatokat kell megoldaniuk.

A túrakategóriára jelentkezőknek a szervezők úgy állították össze az útvonalat, hogy minden országban látványos, vadregényes tájakon vezessenek végig.

Hegyvidéki éghajlat, szubtrópusi zóna, kopár síkság, poros földút, folyómeder, hófödte hágó - mindezekből kijut az extrém kalandok kedvelőinek. Emellett a szervezők karitatív programot is hirdettek és a térségben jelen lévő nemzetközi karitatív szervezetekkel karöltve segítenek egy-egy elmaradott régióban.

A résztvevők bármilyen járgánnyal nekivághatnak a ralinak. A verseny napi szakaszait úgy állították össze a szervezők, hogy esélyt adtak annak is, aki egy húszéves Moszkviccsal indul el.

Hogy kinek a kezébe kerül az első Kaukázusi Rali Kupa a verseny végén, az nem a sebességen, hanem a kitartáson, a kreativitáson és a probléma megoldó képességen múlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását