2024. május 3. - Tímea, Irma

Újra szabadok a hortobágyi sasok

Gyógyult sasokat engedtek szabadon szabadon kedden a Hortobágyon a helyi nemzeti park, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai.
2008. szeptember 30. kedd 15:24 - Hírextra
Az egyévesnél fiatalabb, hím parlagi sas a nyár elején kificamodott szárnnyal került az állatkert madármentő részlegébe - tájékozatta az MTI-t a részletekről Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A másik madár, a kétéves tojó rétisas ugyanabban az időben, legyengült állapotban, vélhetően enyhébb mérgezés után került hozzájuk.
Miután az állatorvosok ellátták a sérült sasokat, azok az állatkertben lábadoztak, s azt követően, már jó kondícióban kerültek a hortobágyi "madár-visszaidomító" telepre.

A gyűrűzött sasokat kedden a hortobágyi Szálkahalom térségében engedték szabadon, ahol néhány napig vagy hétig - amíg tovább nem repülnek -, megfigyelés alatt tartják a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) természetvédelmi őrei.

Hanga Zoltán az MTI-nek elmondta azt is, hogy évente - az énekestől a ragadozóig - több száz sérült madarat visznek be az állatkert madármentő állomására.
Az ellátást követően a megerősödött szárnyasokat az ország különböző részein, élőhelyeikhez közel engedik szabadon - tette hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását