2024. április 20. - Tivadar

Kasszasiker a Batman-film

Hatalmas siker az új Batman-film az Egyesült Államokban: A sötét lovag minden idők legnagyobb jegyárbevételét produkálta vetítése első hetében.
2008. július 28. hétfő 06:12 - Hírextra
Csúcsot döntött az új Batman-film az Egyesült Államokban: az első héten minden eddiginél nagyobb - több mint 155 millió dolláros - jegyárbevételt produkált, megelőzve ezzel a Pókember 3-at, amelyre az első héten 151 millió dollárért váltottak jegyet a mozipénztárakban.

Christopher Nolan második Batman-filmjének több vetítésén teltház volt, és akadtak mozik, ahol már hetekkel a bemutatók előtt minden jegy elkelt az előadásokra; több moziban szombat hajnal 3-ra és 6-ra is szerveztek vetítést.

A sötét lovag sikere még a készítőket is meglepte: a Warner stúdió az első héten 100 milliós bevételre számított. Az új számítások szerint a film az első héten világszerte 220 milliót kasszírozhat, többet, mint Nolan előző denevéremberes filmje, a Batman: Kezdődik összesen.

A Variety magazin szerint a film sikerének oka részben az, hogy Batman főellenségét, Jokert játszó Heath Ledger januárban elhunyt. Az ausztrál színész sokak szerint "az eddigi leghátborzongatóbb" Joker; sokan úgy vélik, Ledger akár posztumusz Oscar-díjat is kaphat a szerepért.

Nemcsak kritikusok, hanem a nézők is odavannak a filmért: az Internet Movie Database látogatói szerint A sötét lovag minden idők legjobb mozija, mögötte A keresztapával és A remény rabjaival.

Az Amerikán kívüli vetítések eddig 20 millió dollárt hoztak az új Batman-filmnek, ezzel világszerte a legjobban nyitó mozi lett. És a sikersorozatnak még nincs vége, hiszen sok országban - például hazánkban - még be sem mutatták A sötét lovagot.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását