2024. június 23. - Zoltán

Jagger nem nyugger

Mick Jagger, a rockvilág egyik hatalmas egyénisége 65 éves. Gazdag zenészpálya csak két Grammy-díjat hozott neki, ám a Rolling Stones legendája így is a világ egyik leggazdagabb zenésze, vagyonát 700 millió fontra becsülik.
2008. július 28. hétfő 06:20 - Hírextra
Mick Jagger, a rockvilág egyik legkarizmatikusabb egyénisége 65 éves. Tavaly Budapesten tartott erőnléti bemutatót, és most Martin Scorsese jóvoltából újabb film őrzi alakját társaival együtt. Jagger 1943. július 26-án született Dartfordban.

Szólóban sokkal kevesebbet tett le az asztalra, mint a Rolling Stones tagjaként. Nyilván ezért sem erőlteti a saját lemezeket, mindössze öt jelent meg. Ezek felsorakoztatják mindazt, amiért Jaggert szeretni lehet, de egyikük sem kiugró teljesítmény, listát egyik sem vezetett.

A szólólemezek sorát 1985-ben a She's The Boss-szal kezdte - az újdonság varázsa miatt ennek volt a legnagyobb sikere. A Primitive Cool 1987-ben, a Wandering Spirit 1993-ban, a Goddess in the Doorway 2001-ben jelent meg, tavaly a The Very Best of Mick Jagger válogatással jelentkezett. Jó összeállítás volt, de nem túl nagy durranás.

Ha saját lemezekkel nem tarolt is, játékfilmekben, az együttesről szóló dokumentumfilmekben rendszeresen szerepelt, társaival és tőlük függetlenül. A Shine a Light című Scorsese alkotás nemcsak filmként élmény, hanem filmzene-lemezen is. Koncerteken emlékezetes volt alakítása az 1985-ös Live Aiden Tina Turnerrel.

Rocktörténeti jelentőségű nyilatkozatokat tett, az ő szövegei teszik különösen érdekessé, izgalmassá, az According To The Rolling Stones című, szerencsére magyarul is hozzáférhető gazdag kötetet. Tavaly a Rolling Stones budapesti fellépésére sajtókiadvány jelent meg a legfrissebb Stones-tudnivalókról. Nehéz ma már összeszedni olyan tényeket amelyeket ne írtak volna meg több tucatszor a bulvárlapok.

Tőlünk nyugatra más a zenészek közötti rivalizálás, mint Magyarországon. A két örök vetélytárs, a Beatles és a Rolling Stones tagjai kifejezetten jó viszonyban voltak, Jaggernek John Lennon volt egyik legjobb barátja, jót alakítottak a The Rolling Stones Rock and Roll Circus című tv-filmben. Zenélt Eric Claptonnal, David Bowie-val, Muddy Watersszel, B. B. Kinggel.

Fellépett vagy lemezt készített David Bowie-val, Peter Tosh-sal (Bob Marley zenésztársával) , B. B. Kinggel, Muddy Watersszel, az ősidőkben Alexis Kornerrel. A fiatalabbak közül szerepelt Amy Winehouse-zal, Christina Aguilerával - mindkettőjükről jó a véleménye.

Hihetetlen, hogy ilyen gazdag zenészpálya csak két Grammy-díjat hozott neki a Stones tagjaként a Voodoo Lounge című lemezért, csaknem másfél évtizede.

Mick Jaggerről nem lehet úgy írni, hogy a nőket ne említsük. "Tartós" kapcsolatai közül Bianca Perez és Jerry Hall a leghíresebb. Hétszeres apa (négy anyától).

Jagger a világ egyik leggazdagabb zenésze, közel 700 millió fontra becsülik vagyonát.

Nehéz őt elképzelni nyugdíjasként. Mint mondja, messze még a búcsú, zenésztársai sem mondták ki a végső szót...
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását