2024. április 25. - Márk

Putyint lebontották

Vlagyimir Putyin elnököt ábrázoló, őt születésnapja alkalmából felköszöntő 8 méteres molinót tettek ki a moszkvai Kutuzov sugárúton, de a polgármesteri hivatal leszedette azzal, hogy a reklámtörvényt sérti. A Moszkovszkij Komszomolec című lap szombati szá
2007. október 6. szombat 14:11 - Hírextra

Szentpétervár egyik kerületében egyébként Putyin Konyi nevű kutyájának szándékoznak emlékművet állítani "Az elnök legjobb barátja" címmel. Az Egységes Oroszország párt ifjúsági szervezete pedig Moszkvában szervezett Köszöntsd az elnököt, Köszöntsd az országot! címmel nagygyűlést a hétvégére, amelyre tízezer embert várnak.

A Putyint ábrázoló hatalmas molinó a Kutuzovka 29. számú épületén jelent meg, ahol a Komszomolszkaja Pravda című lap fotósának képeiből nyílt kiállítás Az elnök ősze címmel. Ennek szervezői akarták Putyint október 7-i 55. születésnapja alkalmából felköszönteni a ház homlokzatát beborító fotóval.

A képen az elnök mosolyog, feje felett vörös mezőben a "Boldog születésnapot!" felirat, az alatt pedig az eredeti fotón szereplő, olvashatatlan plakáton lévő felirat: "ÖRÖKKÉ".

Végül, mivel az elnöki hivatal illetékesét nem sikerült elérni, a szervezők lebontották a molinót. Utóbb kiderült: a fotó sérti a reklámtörvényt, mivel az engedélyek megadása óta Putyin az Egységes Oroszország párt választási jelöltje lett. Márpedig a jelöltek csak pártjuk által fizetett reklámon szerepelhetnek.

A Komszomolszkaja Pravda bensőséges kapcsolatban áll az elnökkel: Putyin a minap engedélyezte arca használatát a lap reklámkampányában, amiből most már nyilván szintén probléma adódhat.
A Kutuzovkán különösen jó lett volna a messziről látható molinó, mert ott nem kerülhette volna el az ünnepelt figyelmét: minden reggel ott hajtat végig a csúcsforgalomban - lezárt több forgalmi sávon - páncélozott Mercedesén, amelyet a testőrség terepjárói vesznek körül.

A Moszkovszkij Komszomlec egyébként szombati számában karikaturistája munkáiból közölt összeállítást Putyinról. Az egyiken ünneplő tömeg látható egy emléktábla előtt, amelyen ez áll: "E házban élt, él, s mindnyájatokat túlél Vlagyimir Vlagyimirovics".

Köszöntőjében a lap azt írta: ha Putyin visszavonulna a hatalom előteréből, kockázatnak tenné ki az országot, ugyanis jelenleg Oroszország politikai rendszerében a hatalom korlátozására még csak elméleti tervek sincsenek. Bármilyen ijesztő, hogy az ország sorsa egyetlen személyiségtől függ, a lakosság abszolút többségének politikai passzivitása miatt ez a helyzet. A lap azt kívánja az ünnepeltnek, hogy 60. születésnapja legalább olyan diadalmas legyen, mint a mostani, de hogy addigra a civil társadalom fogalma Oroszországban egy kicsivel többet jelentsen, mint ma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását