2024. április 30. - Katalin, Kitti

Búcsú a júliustól

A borús, esős hét után, most reméljük a maihoz hasonló nyári idővel búcsúzunk a júliustól. Rendhagyó módon ezen a héten négy este szól a rock a Tóparton, az Orczy-kertben : fellép a Kalapács zenekar, a Nemcsak Berry, a Meltdown és a Motörhand, csütörtökön
2008. július 28. hétfő 15:30 - paulson
A nagy visszatérők hete is lehetne a mostani, hiszen az öt zenekar közül már hárman játszottak a Pont FM rádió nyári klubjában. Igaz a Kalapács zenekar és a Nemcsák Berry sem árul zsákbamacskát: őket is jól ismeri már a koncertre járó közönség. De haladjunk szépen sorjában, már csak azért is, mert ezen a héten négy este „áll a bál” az Orczy-kert tavának partján.

Kalapács zenekar

A Pont FM nyári klubjának hétfői „vendége” a Kalapács zenekar májusban jelentette meg 6. nagylemezét, a Mítoszt, és a koncerteken egyre többet játsszák az új dalokat is, melyeknek nagyon jó a fogadtatása. De hétfőn este a RockTó Café Csónakház színpadán nem kizárólag a magyar mondavilág ihlette daloké lesz a főszerep. Hogy akkor mégis milyen számok várhatóak ma este? (erről a Pont FM Rocközön című műsorában számolt be az énekes)



Kalapács József elmondta: „A fesztiválidőszakra általában jellemző, hogy eléggé merev műsorok vannak, mert a kezdés és a befejezés is időponthoz kötött. Viszonylag a kialakított műsorrend alapján mennek a számok.” Ettől – a zenekar bánatára – el szokott térni Kalapács, mióta van karórája, tette hozzá nevetve.

Rocktó Café Csónakház
Július 28. - Kalapács

Július 29. - Nemcsak Berry

Július 30. - Meltdown (Judas Priest Tribute) és Motörhand (Motörhead Tribute)

Július 31. - Tunyogi Rock Band

Cím: VIII. kerület Orczy út 1.
Kezdés: 20 h
Éppen ezért pont az ilyen „klubhangulatú” koncerteken, nem ragaszkodik az előre megtervezett dolgokhoz. Így ne lemezbemutató koncertre számítsatok, maximum 2-3 dalt játszanak az új albumról. Kalapács minél nagyobb keresztmetszetet szeretne adni zenei pályafutásából: „itt aztán lesz agyba-főbe Pokolgép, Omen, Kalapács, minden. Inkább egy olyan jó, bulizós hangulatú „Best of” műsorra lehet számítani.”

Nemcsak Berry

Az ezredforduló alakult zenekar kezdetben csupán saját szórakoztatására játszott Chuck Berry dalokat, ez a repertoár később más előadók nótáival bővült, innen jött vidám nevük is, a „Nemcsak Berry”. A fiúk folyamatosan dolgoznak saját szerzeményeiken is. Műsorokban ezenkívül olyan előadóktól csendülnek fel nóták, mint – magától értetődően – Chuck Berry, James Brown Creedence Clearwater Revival Band, Elvis Presley, Little Richard, Gary Moore, Lynyrd Skynyrd, Jimi Hendrix, ZZ Top. Motoros találkozókon, budapesti klubokban és rockfesztiválokon szórakoztatják a közönséget. Első cdjük (Rock & Roll Music címmel) 2002 őszén jelent meg, ezen a feldolgozások mellett megtalálható két saját dal is. Második lemezük „Indulj el!”címen jelent meg, ezt értelmezhetjük felhívásnak is a kedd estére. Ekkor várja sok szeretettel a közönséget a Nemcsak Berry legénysége, akiknek honlapjukon található üzenete a mai fiataloknak a következő:"Gyertek Rock-koncertre, így nem érhet benneteket Disco-baleset!".



Motörhand és Meltdown

Szerda este bekeményít a Rocktó Café Csónakház, a színpadon a Meltdown Judas Priest számokkal, és a Motörhand Motörhead dalokkal kápráztatja el a közönséget. Előbbi 2001 óta űzi a Judas Priest dalok tolmácsolásának nemes feladatát, igaz alakulása óta több személyi változáson ment keresztül a zenekar. A Motörhandtől a nagy Motörhead klasszikusokra (mint például az Ace of Spades, vagy a Civil War) feltétlenül számíthat az odalátogató közönség, de a fiúk válogatnak az új lemezekből is.



Tunyogi Rock Band

Akiknek a szerda este után nem sikerült hazatalálniuk, vagy csak újra felkeresnék a Rocktó Café Csónakházat, szerdán sem kell zenei élmény szempontjából hiányt szenvedniük. Július 30-án ugyanis a tópart a P.Mobil énekeseként híressé vált Tunyogi Péter nevével fémjelzett Tunyogi Rock Band zenéjétől lesz hangos.

Az eredeti, még a kilencvenes években alakult formáció, azóta számos személyi változáson ment keresztül, sőt egy időre szünetelt is. Sokak örömére nem végleg, Tunyogi Péter 2004-ben új társakkal folytatta a munkát. Júliusban a zenekar nyári vidéki koncertjei, és Tunyó Mobilmániás fellépései közt szerencsére maradt idő Budapestre, így július 31-én, szerdán este a Tunyogi Rock Band zenéje mellett frissülhetünk fel a hetedik hónap fáradalmai után.

Tunyó alapos helyismeretről téve tanúbizonyságot az esetleg időjárás viszontagságokról is beszámolt a Rocközön hallgatóinak. „Ha hét fekete vámpír hull az égből”, ők akkor is játszanak. És ha csak eső esik, az sem gond, hiszen hatalmas ponyva van a Rocktó Café Csónakházban, amely alá nemcsak a zenekar, de a közönség is befér.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását