2024. április 19. - Emma

Árverezik a Kennedy képeket

A Kennedy-családról készült több mint 550 fotót árvereznek el szerdán Münchenben, a magántulajdont képező fotógyűjtemény értékét 220 000 és 390 000 euró (55-98 millió forint) közöttire tartják - közölte a müncheni Neumeister aukciós ház.
2007. december 11. kedd 12:57 - Hírextra
John F. Kennedy (1917-1963) politikai karrierjének állomásai éppen úgy megjelennek a fotókon, mint Jacqueline Lee Bouvier szuverén elnökfeleséggé válásának története.

Az egyik képen látható, amint a hófehér ruhás menyasszony kecses mozdulattal megigazítja a vőlegényének szmokingjához illő csokornyakkendőt. Fényképek egész során együtt látni a sugárzó arcú apát a kis John-Johnnal és lányával, Caroline-nal, más képeken viszont mint tapasztalt államférfi jelenik meg. Vannak felvételek, amelyeken Kennedy mankóval látható. Később azután megtiltotta az ilyen felvételek közlését, nehogy ártsanak a sebezhetetlen elnök imázsának - olvasható az aukciós ház tájékoztatójában. Fotók dokumentálják a család gyászát is Kennedy elnök 1963. november 22-én történt meggyilkolását követően.

A gyűjtemény elárverezője szerint az árverésre kerülő fotók közül mintegy húszat Jacques Lowe fotográfus készített, aki az elnököt és családját magánéletük napjain is lefényképezhette. Ezeknek különösen nagy az értékük. A Lowe által a Kennedy-családról készített mintegy 40 000 felvétel összes negatívja a 2001. szeptember 11-én a New York-i World Trade Centert ért terrortámadás során elpusztult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását