2024. április 28. - Valéria

Öt nemzet rendőrei segítik a Forma-1-en a magyar hatóságokat

Összesen 27 lengyel, román, szlovén, horvát és osztrák rendőr segíti majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szakembereit a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
2008. július 28. hétfő 15:34 - Hírextra
A biztosításban - melyet idén is a PMRFK lát el - közrendvédelmi, közlekedési, bűnügyi, kutyás, lovas és motoros rendőrök fognak részt venni - áll a közleményben.

Mint írják: a közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében légi megfigyelést is alkalmazni fognak, és a polgárőrség is segíti majd a munkájukat.

Bényi Mónika, a PMRFK sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: az elmúlt években is hívtak külföldi rendőröket a Forma-1 biztosítására, a szlovén és horvát egységek viszont idén először csatlakoznak a mintegy 1.500 magyar rendőrhöz.

Hozzátette: a külföldi kollégáknak nem lesz intézkedési jogköre, a vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése lesz az elsődleges feladatuk. A tapasztalatok szerint a külföldi állampolgárok örülnek annak, ha saját nemzetük rendőrei segítenek nekik - mondta Bényi Mónika.

A rendezvény helyszínén az évek óta megszokott helyen kihelyezett rendőrőrs működik majd, mely a látogatók zavartalan szórakozását hivatott szolgálni.

A rendőrség felhívja az autótulajdonosok figyelmét, hogy a gépjárműveket az őrzött parkolóban hagyják, valamint körültekintően zárják be.

Ha valakit kizsebeltek, a helyszíni rendőrőrsön tehet panaszt vagy feljelentést, valamint a megtalált iratokat is ott adhatják le - áll a rendőrség közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását