2024. április 29. - Péter

Bomba kronológia

Egy legalább kéttonnás bombát találtak hétfőn délután Budapesten, a IX. kerületi Vaskapu utcában egy építkezési területen. Az első magyarországi szőnyegbombázást 1944. április 3-án hajtották végre, s azután rendszeresen bombázták Magyarországot. A ledobo
2008. július 28. hétfő 22:40 - Hírextra
2008. május 13.,14. -A lágymányosi Infopark épületeinek mélyalapozása közben, csaknem tíz méteres mélységben akadt a markológép kosarába egy
1000 font súlyú, tehát mintegy 450 kilós össztömegű robbanó szerkezet. Másnap, 14-én egy újabb, már kétszer ekkora, 2000 fontos bombát találtak. A bombát kiemelték, leszerelték róla a gyújtószerkezetet, melyet hatástalanítottak, a bombatestet pedig elszállították.

2008. május 27. - Kiürítették a gyulai fürdőt és a környező hoteleket egy, a fürdő melletti építkezésen talált második világháborús aknagránát miatt.

2008. július 16. - Egy 500 kilogrammos világháborús bombát találtak a főváros XIII. kerületében a Tahi út és a Tatai utca kereszteződésénél. A területet estére tudták kiüríteni, több ezer embert kellett elszállásolni. Ezután egy óra alatt sikerült a bombát hatástalanítani. A robbanószerkezetből egy M103-as típusú gyújtószerkezetet kellett kiszerelni, amelyet a helyszínen felrobbantottak. Az akcióban négyszáz rendőr és hetven polgárőr is részt vett.

2008. július 17. - Mintegy tíz-tizenöt lakóházból ki kell telepíteni a a lakókat a zalaegerszegi vasútállomás környékén, ahol egy második világháborús bombát találtak. Robbantással megsemmisítették.

2008. július 22. - Második világháborús szárnyasbombát találtak egy építkezésen a XIV. kerületben. A bombát elszállították és felrobbantották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását