2024. április 25. - Márk

Példaértékű kezdeményezés született

Példaértékű kezdeményezés született Debrecenben az észak-alföldi régió foglalkoztatási helyzetének javítása, valamint a munkaerőpiaci esélyegyenlőség megteremtése érdekében. Az együttműködési szándéknyilatkozatot a Debreceni Egyetem, az Észak-alföldi Regi
2008. március 7. péntek 11:41 - Hírextra

A Debreceni Egyetem egyik fő célja az együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával, hogy a felnőttképzési pályázatokban rejlő lehetőségeket minél hatékonyabban kihasználja. Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye fontosnak tartja felnőttképzési tevékenységének bővítését, valamint annak a piaci igényekhez való közelítését. Mind a tárgyi infrastruktúra, mind a személyi feltételek biztosítják, hogy a Debreceni Egyetem a felnőttképzés egyik hazai bázisintézménye legyen a jövőben.

Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ, a Debreceni Regionális Képző Központ és a Debreceni Egyetem jelenleg is számos módon dolgozik együtt, többek között hallgatói gyakorlóhelyek, valamint különböző szakmai- és kutatói együttműködések biztosításával. A jelenlegi kezdeményezés elsődleges célja a munkaerőpiaci igényfelmérés és a pályaorientáció egységes rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése, a regionális képzési hálózat kialakítása, valamint a felnőttképzési szolgáltatások fejlesztése.

A régió munakerőpiaci igényeinek és az Egyetem felnőttképzési stratégiájának közelítése mellett az intézmények a tervek szerint szociológiai, terület- és vidékfejlesztési kutatások révén is erősítik az együttműködést. Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ, továbbá az általa gyűjtött, rendszerezett munkaerőpiaci adatok, igények és a keresett szakképesítések ismeretében hozzájárulhat az egyetem képzési struktúrájának fejlesztéséhez.

A Debreceni Egyetem, valamint a régió munkaügyi központjai között különböző területeken már korábban is valósult meg együttműködés. 2005. szeptember 1. és 2007. május 31. között futott a Műszaki Kar Karrier Irodája szervezésében a „Karrierprogram a Debreceni Egyetemen (KARRIER DE 2004)” című projekt. Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ támogatásával az egyetem Agrár és Műszaki Tudományok Centrumának Felnőttképzési és Távoktatási Központja az elmúlt években a regisztrált álláskeresők számára foglalkoztatást elősegítő képzéseket bonyolított le, 2006-ban 8 tanfolyamon 126 fő, 2007-ben 2 tanfolyamon 44 fő részvételével.

2007-ben a Debreceni Egyetem 66 felnőttképzési tanfolyamán (általános képzés, szakmai képzés, nyelvi képzés, miniszteri rendelet szerinti képzés) 3898 fő vett részt. Az egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma 37 szakmában 374 orvostovábbképzést, a régió további 408 tanfolyamot hirdetett meg, ezekből 758 tanfolyamot tartottak meg, amelyeken 10141 fő vett részt. Az intézményben a felnőttképzési szolgáltatásokat (pályaorientáció, pályakövetés, képzési tanácsadás, elhelyezkedési tanácsadás, pályaorientációs- és korrekciós tanácsadás, álláskeresési technikák) 1104 fő vette igénybe.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását