2024. április 29. - Péter

Alig két hete

Másfél hete több mint ötezer embert lakoltattak ki Angyalföldön, ahol ugyancsak egy II. világháborús bombát találtak egy udvaron.
2008. július 28. hétfő 22:55 - Hírextra
Az akkori kitelepítésben több mint négyszáz rendőr vett részt. Az evakuálást délután háromkor kezdték meg, és este fél tízkor fejezték be. Ekkor adták át a területet a tűzszerészeknek, akik este tizenegykor szállították el az általuk hatástalanított bombát a helyszínről. Ezzel a veszélyhelyzet megszűnt, és a lakosság visszaköltözhetett.

A robbanószerkezet elszállítása után, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Tóth József, a XIII. kerület polgármestere azt emelte ki, hogy a társszervek jól együttműködtek.

A katasztrófavédelem a kijelölt iskolákban ágyakat, a védelmi bizottság ételt és italt biztosított, míg az Országos Mentőszolgálat egy ideiglenes állomást hozott létre. A lakosság hazajutásában a BKV járműveit is igénybe vették - mondta Tóth József.

Az akció során két ittas embert állítottak elő, akik ellenálltak a rendőri felszólításnak, és nem hagyták el a helyszínt.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a sajtótájékoztatón kiemelte: úgy érzi, hogy az akció során voltak kommunikációs problémák a kilakoltatott emberek és a katasztrófavédelem között. Ezekből az esetekből tanultak, a jövőben pedig igyekeznek ezeket nem elkövetni - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását