2024. április 29. - Péter

Tetőzik a Hernád

Tetőzik a Hernád a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hidasnémetinél - mondta az MTI-nek az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője szombaton. Csont Csaba közölte: 415 centiméterrel tetőzik a Hernád a hidasnémeti vízmércé
2008. július 26. szombat 10:00 - Hírextra
Közben újabb utat kellett lezárni a folyó áradása miatt. Szombatra virradóra ugyanis a Hernádszentandrás és Pere közötti szakaszt is elöntötte a Hernád - tájékoztatta az MTI-t Dobos Zsolt, a Magyar Közút Kht. regionális főmérnökségének ügyeletese.

Hozzátette: pénteken elöntötte az áradó folyó vize a Novajidrány és Vizsoly közötti út egy szakaszát, ezért azt már akkor lezárták a forgalom elől.

Az elsődleges adatok szerint a következő órákban, napokban további útlezárásokra kell számítani a megyében a Hernád áradása miatt. Vélhetően a Halmaj-Kiskinizs-Hernádkércs, a Sajólád-Bőcs, a Köröm-Girincs és a Sajóörös-Kesznyéten közötti utak egy-egy szakasza válhat járhatatlanná.

Felbermann Tamás, az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) műszaki igazgató-helyettese korábban az MTI-nek azt mondta: a folyó alsóbb szakaszain is készülnek az áradásra. Ócsanálosnál - ahol a Vadász-patak ömlik a Hernádba - homokzsákokkal erősítik a töltést a település védelmében, mert itt a folyó visszaduzzasztja a patakot. Méránál szintén magasítják a gátat, a vízfolyás mentén minden védművet kiépítenek, ahol veszélyes lehet az ár - fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy a gesztelyi térségben a tetőzést vasárnapra várják, körülbelül 420 centiméterrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását