2024. május 19. - Ivó, Milán

Kisléta: nyugalomban telt az éjszaka

Csendesen telt az éjszaka Kislétán, ahol hétfőre virradóra sörétes vadászfegyverrel gyilkoltak meg egy középkorú asszonyt; a polgármester anyagi segítséget is ígért az áldozat súlyosan sérült kislányának.
2009. augusztus 4. kedd 09:08 - HírExtra
Kedd reggel hét óra körül a járőröző rendőrautókon kívül nem lehetett mozgást tapasztalni a szabolcsi település utcáin, mindössze a gyilkosság helyszínén, a Bocskai utcában volt néhány ember: egy tévéstáb készített interjút az elhunyt 45 éves asszony édesanyjával. Az idős asszony akadozva beszélt a tragédiáról, és egyben kérte azt is, hogy a média tartsa tiszteletben a gyászát.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársának információi szerint kedden este az elhunyt emlékére virrasztást tartanak a faluban; sok embert várnak, mivel kiterjedt volt a család rokonsága. Pénzes Sándor polgármester egész éjjel az utcákat járta és azt tapasztalta, hogy csendesen telt a keddre virradó éjszaka Kislétán. "A közhangulat sajnos nagyon rossz, ugyanis az áldozatot ezek a gyilkosok olyan településen szemelték ki, ahol a magyarok békében éltek a cigánysággal" – mondta a polgármester. Pénzes Sándor hozzátette: mandátumának 19 éve alatt sosem történt ilyen jellegű fenyegetés.

Ez a család főleg a munkájából élt, az asszony özvegyen nevelte kislányát, példaértékűen járatta iskolába, igyekezett mindent biztosítani számára – hangsúlyozta. "Végtelenül sajnáljuk a család összes tagját, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az árván maradt kislányt segítsük" – fűzte hozzá. Pénzes Sándor azt is elmondta, hogy a család kedden megy be a kórházba a sérült 13 éves kislányhoz. A számára szükséges dolgokat megvehetik a rokonok, a holmik árát pedig számla ellenében kifizeti számukra az önkormányzat. Ezen kívül 50 ezer forinttal támogatjuk a családot – tette hozzá. A polgármester legfrissebb információja szerint a gyermeknek három-négy hétre lehet szüksége a gyógyuláshoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását