2024. április 20. - Tivadar

Megtagadta a vallomástételt a tinnyei kamaszlány

Megtagadta a vallomástételt a 16 éves tinnyei lány, aki titokban tartott terhességét követően otthonában megölte újszülött gyermekét. A jelenleg a Szent János kórházban fekvő lányt a rendőrség kedden ismét megkísérli kihallgatni - közölte a Pest Megyei Re
2008. május 13. kedd 06:38 - Hírextra
A lány az állapotára tekintettel tagadta meg a vallomástételt, a rendőrség nem helyezte őrizetbe, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy nem áll rendőr a kórházi szoba ajtaja előtt - mondta el Bényi Mónika. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást a lány ellen, aki vasárnap, miután életet adott fiúgyermekének, megölte a csecsemőt.

A távirati iroda úgy tudja, hogy a 16 éves lány testvérével és szüleivel rendezett körülmények között élt családi házukban a Pest megyei településen. A lány titkolta terhességét, így szülei csak akkor tudták meg, hogy gyermekük várandós volt, amikor vasárnap a ház WC-jében kivérezve találtak rá, mellette a már halott újszülöttel. A gyermek szájában összegyűrt WC-papírt találtak, ez arra utal, hogy a lány el akarta hallgattatni a csecsemőt, ám a kisfiú megfulladt.

A szülők nem hívtak mentőt, hanem saját autójukkal szállították lányukat és a halott csecsemőt a Szent János Kórházba. Egy szakértő az esettel összefüggésben a távirati irodának arról beszélt, gyakori ugyan, hogy az anyák rossz, "szorongató" lelkiállapotba kerülnek a szülés után, ám ez nem vezet a gyermek bántalmazásához vagy netán gyilkossághoz. Frigyes Júlia elmondta, más esetnek számít, amikor az anya kilátástalannak ítéli meg a helyzetét és nem lát lehetőséget helyzete megoldására.

A szülés körüli problémákkal foglalkozó pszichiáter szerint a hasonló történetek mindig arra mutatnak rá, hogy egy rendezettnek tűnő családban sem biztos, hogy megvan az a bizalom, amire alapozva egy nehéz helyzetben lévő családtag el meri mondani a problémáját, anélkül, hogy tartania kellene az elutasítástól.

Frigyes Júlia szerint a szomorú eset arra is felhívja a figyelmet: előfordulhat, hogy egy nehéz helyzetben kiderül, egyedül vagyunk. Közölte, van olyan segítő intézmény Magyarországon, ahol a hasonló, végsőkig kilátástalannak tűnő helyzetek megoldásában támaszt nyújtanak, a várandósság idején vagy a szülést követő hónapokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását