2024. április 29. - Péter

Összeomlás fenyeget a távfűtés miatt

Szociális összeomlás fenyeget, ha nem történik társadalmi szemléletváltás a távfűtéssel kapcsolatban - mondta Szanyi Tibor, MSZP-s országgyűlési képviselő a Népszabadságnak. A lap információi szerint akadozva készül a kormány távhőprogramja.
2008. július 26. szombat 09:30 - Hírextra
Németországban a lakóterek átlagos hőmérséklete fűtési szezonban 21 fok, nálunk ez 26-27 fok. A pazarlást kell megszüntetni, nem a távhő áfáját csökkenteni. Ha nem lesz társadalmi szemléletváltás, akkor szociális összeomlás fenyeget - mondta Szanyi Tibor.

Egy hetvenéves nyugdíjas, aki hetven négyzetméteren él és hetvenezer forint a nyugdíja, jövőre a hideg hónapokban hetvenezer forintot fog fizetni fűtésszámlára - tette hozzá a képviselő.

Az MSZP-frakció június végén fogadott el egy távfűtési intézkedési tervet. A kormány pedig szeptemberig felülvizsgáltatja az egyéb területeken hozott állami intézkedések távhődíjra gyakorolt hatását - írta a Népszabadság. A program azonban - a lap értesülései szerint - akadozik a tárcák közötti bürokratikus nehézségek miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tiborka
2008. augusztus 14. 19:30
A távfűtés dijai messze magasabbak a lakótelepeken,mint amennyit az átlagbérek és nyugdijak elbirnak.Fel kell gyorsitani a fűtéskorszerűsitést,bár a gázárak folyamatos emelkedése miatt egyáltalán nem vagyok abban biztos,hogy ennek dijcsökkentő hatása lesz...
Bobby
2008. július 26. 10:07
Már megint a nyugdíjasokkal példálózik az MSZP... Majd nekik szociális rászorultság alapján 80%-át fizeti a kormány, szokás szerint, mindegy, hogy 60 ezer a nyugdíjuk vagy 120 ezer. Hiszen az ország lakosságának 1/3-át adják, kell a szavazatuk. És mivel mással lehet ezt megszerezni, mint nyugdíjemeléssel és támogatással? De mi lesz azokkal, akik minimálbérét dolgoznak és nem kapnak támogatást? Majd viszi a távhőmaffia a lakásukat. Egyszerű a képlet:
Tegyék lehetővé, hogy egyénileg is lehessen fűtéskorszerűsítést csinálni a lakásokba, ne csak tömbönként. Hiszen sok esetben az agyontámogatott ”kis”nyugdíjasok azok, akik megvétózzák az ilyen korszerűsítéseket, mondván. Hogy nem tudják kifizetni a nyugdíjból. Persze ha semmi nem kényszeríti rá őket, minek is, a többi meg hagy szívjon…
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását