2024. május 13. - Szervác, Imola

Kitelepítések a Tiszánál

Kitelepítik a Tisza áradása miatt az üdülőövezetekben tartózkodókat Tivadar, Jánd és Gergelyiugornya területéről. Az oda bevezető utakat lezárják és ellenőrzik, hogy a veszélyes övezetbe már senki ne menjen be - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ren
2008. július 26. szombat 18:50 - Hírextra
Gergelyiugornyán, az üdülőterület gáton belüli részén található mintegy ötszáz faházban 2.200 ember tartózkodik, akiknek az evakuálásáról a város önkormányzata már gondoskodott - mondta el az MTI kérdésére Jüttner Csaba polgármester.

Közlése szerint jó ütemben halad a kiköltözés, s azt szombat estére be is fejezik.

"Reméljük, hogy szerdára visszahúzódik az áradás a hullámtérből, s egy gyors takarítás után a nyár végéig zavartalanul pihenhetnek, szórakozhatnak vendégeink" - mondta a polgármester.

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza országhatár és Vásárosnamény közötti szakaszán az utóbbi napok nagy esőzése következtében kialakult árhullám miatt a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - tájékoztatta korábban az MTI-t Gallyas István. A védelmi törzs vezetője szerint a tiszai árhullám szombaton tetőzik Tiszabecsnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását