2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Figyelem, figyelem! Piros riasztás

Keddre és szerdára a hőség miatt várhatóan az ország nagy részére kiadják a harmadfokú figyelmeztetést - közölte Fodor Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa kedd reggel az MTI-vel.
2010. július 13. kedd 09:30 - HírExtra
A hőség miatti piros - azaz a legmagasabb, harmadfokú - riasztást kedden valószínűleg a közép-magyarországi, közép- és nyugat-dunántúli, valamint a dél-alföldi régióban adják ki, mivel a napi középhőmérséklet 27 Celsius foknál magasabb lehet. Az ország többi részén narancssárga riasztás várható, mivel azokon a területeken is valószínűleg 25 foknál magasabb lesz a napi középhőmérséklet.

Szerdára - az OMSZ honlapján található előrejelzés szerint - a dél-dunántúli régió kivételével mindenhol harmadfokú riasztás várható.

Fodor Zoltán azt is elmondta, hogy a harmadfokú figyelmeztetést akkor szokták kiadni, ha legalább három napig várható tartós meleg, márpedig most a hétvégéig garantálható a hőség. Hozzátette: kedden a maximumhőmérséklet több helyen elérheti a 35, csütörtök-pénteken pedig akár a 37 Celsius fokot is.

A napi középhőmérséklet hétfőn is több helyen meghaladta a 25 fokot, és az OMSZ szerint már kedden lesz olyan terület is, ahol 27 fok körül alakul az átlag. Az OMSZ munkatársa megemlítette, hogy éjszaka sem nagyon hűl le a levegő, emiatt a helyzet napról-napra "romlani" fog. Péntek már az éjszakai átlaghőmérséklet is 20-25 fok körül alakulhat.

Kedden a közép-magyarországi és a dél-alföldi területek kivételével az egész országban lehet számítani zivatarokra is, amelyeket erősebb széllökések és jégesők kísérhetnek. A zivatarok sem hoznak azonban felfrissülést, mivel nő a levegő páratartalma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

farkaska
2010. július 13. 10:05
és már érezni is... Nem lesz ez így jó, főleg a szívbetegeknek meg a hasonlóknak
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását