2024. július 18. - Frigyes

Kiadót váltott a Stones

Hosszú távú szerződést kötött a Rolling Stones a Universal kiadóval. A világ legrégebben működő rock and roll csapata az elmúlt évtizedek során az EMI-nál jelentette meg lemezeit.
2008. július 26. szombat 18:00 - Hírextra
Az új szerződés "előszeleként" már a Universalnál jelent meg a Shine A Light című filmzene-album, Martin Scorsese Rolling Stones-ról készített koncertfilmjének zenei anyaga, amelyet ebben az évben mutattak be. A szintén idén megjelent dupla lemezből napjainkig több mint százezer darab fogyott.

A Universal nemcsak a Rollig Stones jövőben megjelenő felvételeinek és albumainak kiadója lesz, hanem megszerzi a jogot az együttes 1971-ben megjelent Sticky Fingers című albumától kezdve valamennyi korábbi lemez. kiadásához is. Ezek a kiadványok Universal Polydor címkével látnak majd napvilágot.

Az együttes a kiadóváltással kapcsolatos közleményében kiemelte, hogy Universal előre mutató üzleti gondolkodása, kreativitása nyomán született a döntésük az új szerződésről.

A Rolling Stonest több mint harminc éven át kötötte szerződés az EMI-hoz, amely erőteljesen szorgalmazta az idén lejáró együttműködés meghosszabbítását. Az utóbbi években több Stones-lemez Virgin/EMI jelzés alatt látott napvilágot. AVoodoo Lounge, a Bridges of Babylon és Bigger Bang összesen 3,6 millió példányban fogyott csak az Egyesült Államokban.

A Rollig Stones döntése súlyos csapás az EMI számára, hiszen a kiadótól az utóbbi években olyan zenészek váltak meg, mint Paul McCartney vagy a Radiohead.

Jaggerék lemezei pályájuk kezdetén (1963-1970 között) az ABKCO és a Decca közös kiadásában jutottak el a vásárlókhoz. A korai lemezek Amerikán kívüli terjesztési joga most is ezé a két cégé.

A kiadó és a zenészek hosszú távú együttműködésének terve azt erősíti meg, hogy a 65 esztendős Mick Jagger és társai nem foglalkoznak a visszavonulás gondolatával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását