2024. április 27. - Zita

Véget ér a filmes sztrájk?

Újabb két filmstúdiónak sikerült megállapodnia a sztrájkoló Amerikai Írók Céhével (WGA), így ezekben is folytatódhat a munka. A WGA csütörtökön jelentette be, hogy két külön szerződés keretében egyezségre jutott a Lionsgate és Marvel stúdiókkal.
2008. január 25. péntek 12:53 - Hírextra
A Lionsgate, a hollywoodi filmipar egyik vezető stúdiója olyan filmek hátterét biztosította ezzel, mint az újabb Rambo, a The Eye, a A megtorló 2., a Fűrész 5, vagy a The Spirit.

A Marvelnél a megállapodásnak köszönhetően tovább folyhat a munka az Amerika kapitány, a Thor, az Ant-Man és a The Avengers című filmeken.

A közelmúltban alapított Marvel Stúdió a Marvel Entertainment Inc. leányvállalata. A tervek szerint már a nyáron bemutatja a képregényeiből készült Vasember és a The Incredible Hulk című produkciókat.
(Ez a Hulk, nem az a Hulk: a 2003-as, Ang Lee rendezte szuperhősős filmhez sem szereplőivel, sem történetével nem kapcsolódik.)

A november 5-e óta sztrájkoló WGA korábban már megegyezett a United Artists, a Worldwide Pants, a Spyglass Entertainment, az MRC, a Jackson Bites, a Mondate Films és a Sidney Kimmel Entertainment vállalatokkal.

A munkát beszüntető írók és a producerek képviselete közötti tárgyalások december elején szakadtak meg. A múlt héten azonban - egyelőre még nem hivatalos, csak puhatolózó formában - ismét felvették az egyeztetések fonalát. Az írók az online és egyéb új média kínálta megjelenések utáni díjazásuk miatt szálltak harcba a stúdiókkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását