2024. április 27. - Zita

Érkezik a segítség Bogácsra

Az ország számos pontjáról érkezik eszköz, illetve építési anyag a Borsod megyei Bogácsra a két hete történt viharkárok helyreállításához; akkor fákat és villanyoszlopokat döntött, illetve tetőszerkezeteket bontott meg a zivatar - mondta az MTI-nek szomba
2008. július 26. szombat 19:30 - Hírextra
Verhóczki Sándor közölte: a Pest megyei Sződligetről az önkormányzat 3 ezer cserepet küldött úgy, hogy a szállítást is ők intézték. Budapestről két alkalommal 800-800 cserép érkezett, itt sem kellett Bogácsnak a fuvarra költeni. Ez hatalmas segítség a településnek - tette hozzá a polgármester.

Mint mondta, a jövő hét közepére elkészülnek a tételes, szakértők által megállapított kárbecsléssel, amit továbbítani tudnak már az önkormányzati tárcához. Nagyon fontos, hogy a lehető leggyorsabban anyagi forráshoz jusson a község, ugyanis a helyreállításhoz pénz kell, a csapadékos idő pedig csak nehezíti a helyzetet - fejtette ki.

Beszámolt arról, hogy vasárnap a bogácsi viharkárosultakért focizik majd a Magyar Öregfiúk Válogatott csapata egy kispályás mérkőzés keretében a településen. A bogácsi öregfiúkkal mérik össze tudásukat, a bevételt pedig jótékony célra, a helyreállításokra fordítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását