2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Lemondott az álküldött, az SZDSZ tudomásul vette

Az SZDSZ fővárosi választmányának elnöke tudomásul vette annak a XXI. kerületi párttagnak a döntését, aki a liberális párt tavalyi küldöttgyűlésén jogosulatlan szavazás miatt lemondott minden, a pártban viselt tisztségéről és jelezte kilépési szándékát a
2008. március 25. kedd 17:03 - Hírextra
"A lemondást, illetve a kilépési szándékot tudomásul vettem, és egyben felkértem a csepeli szervezetet Zagyvai Márton tagnyilvántartásból történő törlésére, valamint ezzel egy időben a fővárosi választmány megüresedett helyére új XXI. kerületi delegált megválasztására" - írja kommünikéjében Szabadai Viktor.

Az SZDSZ fővárosi választmánya elnökének közleményében az is olvasható: az ügyet a fővárosi választmány illetékességi szempontjából lezártnak tekinti.

Zagyvai Márton egy napilapnak nyilatkozva azt mondta, hibát követett el, amikor az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésén, a tisztújítást megelőző napon feltartott egy szavazókártyát a nyilvános szavazáson, holott nem volt küldött.

"A másnap tartott tisztújításon vendégként vettem részt, nem regisztráltam, nem szavaztam. A felelősséget vállalom, a mai nappal párton belül viselt választott tisztségeimről lemondok. Egyúttal bejelentem, hogy kilépek az SZDSZ XXI.kerületi szervezetéből" - mondta Zagyvai Márton.

Kóka János, az SZDSZ elnöke a nap folyamán közleményben tudatta: javasolja, hogy a párt ügyvivői testülete kezdeményezze rendkívüli küldöttgyűlés összehívását az országos tanácsnál. Az SZDSZ-ben Fodor Gábor, Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is felfüggesztette ügyvivői testületi tagságát, amíg utóbbi fórum nem talál politikai megoldást a liberális párt tavaly márciusi tisztújító közgyűlésekor történt visszaélések és a Jüttner-bizottság jelentése nyomán kialakult helyzetre.

Azóta kiderült: a Jüttner-jelentésben szereplő négy álküldött mellett Vass Albert gulácsi polgármester nevében is szavaztak a tisztújító küldöttgyűlésen; a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere múlt pénteken úgy nyilatkozott, tavaly nem volt ott az SZDSZ elnökválasztásán, vagyis elvileg a neve mellett nem szerepelhetne aláírás.

Egy napilapban megjelent hír szerint pedig Zagyvai Márton sem volt regisztrált küldött, tehát nem volt szavazati joga a küldöttgyűlésen, de az egyik voksolásnál - nem a pártelnök megválasztásánál - mégis szavazott. Zagyvai Márton lemondott pártbéli tisztségeiről és közölte: kilép az SZDSZ-ből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását