2024. május 7. - Gizella

Árvízhelyzet az Észak-Dunántúlon

A Lajta menti árvízvédelmi szakaszon szombat este 18 órától az árvízvédelmi készültséget II. fokúra emelik - közölte az MTI-vel Baross Károly, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese.
2008. július 26. szombat 19:20 - Hírextra
A vízügyi szakember elmondta: a Lajta felső vízgyűjtőjén ugyanakkor lassú apadás tapasztalható. Haslaunál viszont folyamatosan árad. A magyarországi szakaszon a tetőzés vasárnap, a délelőtti óráktól várható, 220 centiméter felett. A Répcén Répcelaknál szombat hajnali négy óra óta intenzív emelkedés indult el, 8 órakor 341 centiméteres vízállást mértek. Az árhullám intenzitása a délelőtt folyamán csökkent, de a II. fokú készültséget várhatóan két napig fenntartják.

Baross Károly közölte: a Hanságban pénteken elrendelt II. fokú belvízvédelmi készültség továbbra is érvényben van. A bősárkányi és tárnokréti szivattyútelepek éjszaka is üzemeltek, míg a győrzámolyi nappal, illetve szakaszosan működik. Belvizes elöntés jelenleg főleg erdős területeket érint mintegy 3.500 hektáron.

Az igazgatóság illetékességi területéhez tartozó Duna-szakaszon megindult az apadás. Dévénynél az elmúlt 24 órában 90 centimétert apadt. Ugyancsak ez tapasztalható Nagybajcsnál, ahol reggel 390 centiméter volt, illetve Győrnél, ahol 346 centiméteres vízállást mértek. Vasárnap reggelre a vízügyesek 340, illetve 300 centimétert várnak ezeken a szakaszokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását