2024. április 26. - Ervin

"Darabolós" gyilkosságok Magyarországon

Feldarabolva találták meg egy eltűnt férfi holttestét a rendőrök a Nógrád megyei Pásztón csütörtökön. Az eddig eltűntként körözött idős férfi 2005 decemberében lett a bűncselekmény áldozata, az elkövetők - akik között fiatalkorú is volt - már előzetes let
2008. július 25. péntek 14:15 - Hírextra
1998. április 24. - Egy 40 éves volt hentes Budapesten megölte 39 éves elvált feleségét, majd a feldarabolt holttestet kifőzte és a Dunába dobta.

1998. szeptember 9. - A rendőrök egy feldarabolt nő testének maradványaira bukkantak Budapesten a IX. kerületi Távíró köz melletti kiserdőben. A feltehetően ázsiai származású, 20-30 év közötti áldozatot a rendőrségnek nem sikerült azonosítania. A vizsgálat szerint az áldozat meggyilkolása előtt terhes volt.

1999. március 20. - Budapesten a Népszínház utcában egy 27 éves nő nitrohigító gőzétől bódult állapotban késsel meggyilkolta, majd feldarabolta 47 éves áldozatát, aki meg akarta őt erőszakolni.

2000. március 9. - Soproni Ágnes színésznőt Budapesten, II. kerületi házában fia felbujtására megölte a fiú 26 éves barátja. A holttestet az elkövető feldarabolta, nejlonzsákokba csomagolta, majd a Solymár közeli erdőben felbujtójával együtt eltüntette.

2002. március 1. - Budapesten, a kőbányai Óhegy parkban egy rendőrjárőr megcsonkított férfi holttestet talált, az áldozat fejét 17-én a Gellért-hegy oldalában, a Szabadság-szobor alatti sétányon találták meg. Az áldozat egy illegálisan, hamis papírokkal Magyarországon tartózkodó jugoszláv férfi volt, aki vélhetőleg egy bűnbandával keveredett elszámolási vitába, s ezért végeztek vele.

2002. szeptember 13. - A rendőrség letartóztatta azt az 52 éves csemői férfit, aki augusztus végén fejszével bántalmazta élettársát, majd a már halott nő testét feldarabolta, testrészeit pedig megpróbálta elégetni, illetve elrejteni.

2002. december 17. - Egy 38 éves vépi férfi egy vita hevében megölte, majd feldarabolta unokatestvérét, s a zsákokba tett maradványokat szétszórta a Vas megyei Vép és Tanakajd között.

2003. április 30. - Salgótarjánban megtalálták annak a vállalkozónak a holttestét, akit egy évvel korábban három férfi egy büntetett előéletű vállalkozó megbízásából meggyilkolt, majd feldarabolt, s a maradványokat egy épülő ház derítőjében rejtették el.

2006. március 3. - Elfogta a rendőrség egy 13 évvel korábbi darabolós gyilkosság gyanúsítottját, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Az áldozat egy prostituált, akinek fejét 1993. május 24-én, majd másnap több darabra vágott testét a főváros XI. kerületében, a világkiállítás felvonulási területén lévő mocsaras tóban találták meg.

2007 június 25. - Őrizetbe vette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt a 29 éves pusztaottlakai férfit, aki körülbelül egy héttel azelőtt megölte 19 éves élettársát, majd a holttestet feldarabolta, és egy bokros részen a testrészeit elrejtette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását