2024. május 16. - Mózes, Botond

Elfogták a rendőrökre támadókat

A rendőrök péntek reggel elfogták azt a két férfit, akik a július 5-ei melegfelvonulást követően a Városligeti fasorban rendőrökre támadtak, akik közül az MTI információi szerint az egyikük betörték az orrát. A BRFK a távirati irodával azt közölte: már 39
2008. július 25. péntek 14:11 - Hírextra
A nyomozók azonosították azokat is, akik a Bajza utca és az Andrássy út sarkánál, valamint az Olof Palme sétányon rendőrautóra támadtak. Hármójukkal szemben garázdaság miatt indított eljárást a BRFK.

A nyomozóknak további három személyt is sikerült azonosítaniuk azok közül, akik a Bajza utca és Andrássy út sarkán a rendőrök segítségére siető kollégákra támadtak.

A rendőrség mind a nyolc személlyel szemben feljelentést tett a Budapesti Nyomozóügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt.

A BRFK július 7-én hozott létre egy 15 tagú nyomozócsoportot azzal a feladattal, hogy derítse fel a melegfelvonuláson jogellenes cselekményeket elkövetőket.

A hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítottak közül négyet még közvetlenül a melegfelvonulást követően állított elő a rendőrség. A többieket a rendőrségi internetes portálon közzétett fényképek alapján sikerült azonosítaniuk a rendőröknek.

Egy fiatalkorút pedig, mint csütörtöki közleményükben írták, előzetes felderítési eljárás során "csíptek fülön". A BRFK az említett portálon július 8-a és 23-a között 33 ismeretlen jogsértőről közölt fényképet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását