2024. április 20. - Tivadar

Ismét várni kell

A korábbi hetekhez hasonlóan újra hosszabb várakozásra kell számítani a röszkei határátkelőhelyen: csütörtök délelőttre a Nyugat-Európából szabadságra hazatérő török és szerb vendégmunkások miatt kétórás sor alakult ki a kilépő oldalon - tájékoztatta a re
2008. július 24. csütörtök 10:49 - Hírextra
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a forgalom az elmúlt hétvégén tetőzött, amikor csaknem 150 ezer ember hagyta el Magyarországot Röszkénél, volt olyan időszak, amikor a várakozás elérte a hat órát és az M5-ös autópályán több kilométeres kocsisor torlódott fel.

A szabadságuk leteltével visszatérő vendégmunkások miatt a belépő oldalon is megnövekedett a forgalom, s erre a következő időszakban is számítani kell - tette hozzá.

A rendőrség a Szerbiába utazó magyar és szerb állampolgároknak a tiszaszigeti határátkelőhelyet javasolja, amely reggel 8-tól este 6-ig tart nyitva. A Szerbiába és tovább utazó magyar és külföldi állampolgároknak pedig, a gyorsabb határátlépés érdekében azt tanácsolják, válasszák a tompai határátkelőhelyet.

A szóvivő közölte, a torlódás elkerülése érdekében rendőrség több ezer példányban magyar, angol, német és szerb nyelvű szórólapokat és rádiós spotokat is készíttetett, amelyben az utazóknak a tompai átkelőhely igénybevételét javasolja.

A gyorsabb haladás érdekében a tájékoztató hátoldalán egy térképet is elhelyeztek, melyen a kerülőutat jelölték.

A szórólapot nemcsak az M5-ös autópálya benzinkútjain és pihenőhelyein terjesztik, hanem a határátlépéskor az útlevélkezelő átadja az utazóknak, és javasolja, hogy a visszatéréskor már a kerülőutat használják.

A rendőrség a társszervekkel együttműködve felvette a kapcsolatot az M5-ös autópálya kezelőjével, és javaslatot tett mobil WC-k és szemétgyűjtő edények kihelyezésére is - tudatta Szenti Szabolcs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását