2024. április 23. - Béla

Dugótlan határok

Megszűnt a várakozás a röszkei határátkelőhelyen, ahol az elmúlt négy napban csaknem százötvenezren hagyták el az országot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap délután az MTI-t.
2008. július 21. hétfő 07:00 - Hírextra

Szenti Szabolcs elmondta: a hétvége forgalmi szempontból csúcsot döntött, csütörtök óta ugyanis több mint száznegyvennyolcezer utazót léptettek ki az országból, és csaknem ötvennyolcezren érkeztek. Péntek volt a legzsúfoltabb nap, akkor majdnem negyvenezren léptek ki, és csaknem tizennyolcezren léptek be Röszkénél Magyarországra.

A rekordot megdönthette volna a szombati forgalom, de miután már csaknem húsz kilométeres sor alakult ki az átkelő előtt, a rendőrök többnyelvű információs szóróanyagokat kezdtek osztani az autópályán a benzinkutaknál, illetve a pihenőknél megálló utazóknak, hogy Tompa irányába lépjenek ki az országból, sőt volt olyan helyzet is, mikor leterelték a forgalmat a már említett átkelő felé. Ezzel egy csaknem tíz kilométeres sort sikerült az M5-ös autópályáról elirányítani.

A helyzet már három hete ismétlődik meg hétvégente. Ennek az az oka, hogy a török és szerb vendégmunkások most térnek haza a szabadságra Nyugat-Európából. A hatóságok még két hétig várják a nagy létszámú kifelé irányuló forgalmat, közben azonban egyre több lesz a belépők száma is, hisz akiknek lejárt a szabadságuk, indulnak majd vissza dolgozni - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását