2024. május 18. - Erik, Alexandra

Balsai: 3,3 milliárdos pocsékolás

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő közlése szerint a valóság túltesz azon, amit egy hete tartott sajtótájékoztatóján megfogalmazott: 2007 és 2008 folyamán a kormány nem 2, hanem 3,3 milliárd forintot pocsékolt el önreklámozásra a Nemzeti Fejle
2008. július 24. csütörtök 11:30 - Hírextra
A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: Bajnai Gordon szakminiszter azt ígérte, hogy már 2007-ben 10-12 megaberuházás pályázati anyaga jut el Brüsszelig, ezzel szemben mostanáig, tehát 2008 derekáig mindössze a debreceni villamos esetében valósult ez meg; olyan kiemelt projekteknél, mint a 4-es metró, az M7-es és az M43-as autópálya, nem.

Arra a kérdésre, hogy "kinek jó ez", Balsai István Szetey Gábor volt államtitkárt és Baráth Pétert, Baráth Etele szocialista politikus fiát, a Miniszterelnöki Kabinet kommunikációs főigazgatóját jelölte meg. A Magyar Nemzet információi szerint a nevükhöz köthető cégek a kedvezményezettjei a Miniszterelnöki Hivatal félmilliárd forintos pályázatának.

Balsai István az "Új Magyarország benned van" szlogenű kampányt is megemlítette, ami mintegy másfél milliárd forintba került, de a hatása a politikus véleménye szerint nem volt számottevő. Ugyanebbe a pazarlási kategóriába sorolta azt a 360, illetve 197 millió forintot, amelyet két kereskedelmi televízió kapott.

A képviselő kiemelte az Állami Számvevőszék által is kifogásolt, dekorációkra költött 79 millió forintot, valamint a hasonló összegű ajándékokat, rendezvényeket. "Riasztónak" nevezte, hogy egy olyan rendezvény, amelyre valóban nagy szükség volt - a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség vezetőinek találkozója -, alig egymillió forintot kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását