2024. május 5. - Györgyi

Előzetesben a gyilkos

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Nógrád Megyei Bíróság szerdán azt a férfit, akit egy 15 éves salgótarjáni lány megölésével gyanúsítanak - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2008. július 23. szerda 12:09 - Hírextra
A 26 éves N. Attila a bíróság döntéséig bűnügyi őrizetben volt, miután hétfőn beismerte, hogy ő ölte meg élettársa 15 éves húgát, B. Klaudiát - mondta Medve Judit, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A salgótarjáni lány szombaton tűnt el, holttestét vasárnap találta meg ingatlanában egy hétvégi ház tulajdonosa Salgótarján külterületén.

Mint a nyomozás során kiderült, a lány önszántából ment a házba, sógora viszont eleve azzal a szándékkal csalta oda őt, hogy megölje.

A férfi egy téglával verte szét a lány fejét, akinek a koponyasérülései azonnali halált okoztak.
A 26 éves gyanúsított a családtagokkal együtt kereste az eltűnt lányt, és még alibit is biztosított magának, sőt vasárnap a hétvégi házba is visszament.

Elmondása szerint betörési szándékkal járt ott, amikor megtalálta a lány holttestét, majd a családot is ő értesítette a történtekről. A hozzátartozók kihallgatása során azonban ellentmondásokba keveredett, és végül beismerő vallomást tett.

A gyilkosság indítékáról a rendőrség nem nyilatkozott, Némedi Gábor, a főkapitányság bűnügyi igazgatója "családi, intim ügynek" nevezte az elkövetés okát.

A szintén salgótarjáni férfi többszörösen büntetett előéletű. Decemberben kedvezménnyel szabadult börtönbüntetéséből, miután rablás és súlyos testi sértés miatt ítélte el a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását