2024. április 16. - Csongor

Tíz éves kislány a szegedi sorozatrabló

Több rablást is elkövetett már egy 10 éves kislány Szegeden, a rendőrség, mivel a gyermek még nem büntethető, tehetetlen - értesült a HavariaPress. Fél tucat rablás, illetve annak kísérlete írható egy 10 éves szegedi gyermeklány számlájára a rendőrség ada
2008. április 1. kedd 12:08 - Hírextra
A gyermek hosszabb ideje tarja már rettegésben a csongrádi megyeszékhelyen élőket. Legutóbb a múlt héten kísérelt meg a nyílt utcán rablást elkövetni a: múlt csütörtökön két fiatal lányt támadott meg a Kárász utcában. Azzal az ürüggyel állította meg áldozatait, hogy megtudja, mennyi az idő; az ártatlannak tűnő érdeklődést követően egy kést vett elő, majd fenyegetően tartva azt, pénzt követelt tőlük. A lányok nem vették igazán komolyan a gyermekkorú fenyegetőt, aki erre egyiküket pofonvágta. Rablás végül nem történt, mert a két áldozat elfutott a helyszínről anélkül, hogy támadójuk bármit is elvehetett volna tőlük. A két lány szól az esetről szüleiknek, akik aztán jelezték a történteket a rendőrségen. A bejelentéssel közel egy időben, újabb, a nyomozók előtt már ismert gyermeklány által elkövetett bűncselekményről érkezett hozzájuk információ. A rendőrség adatai szerint a 10 éves lány 16 éves nővérével együtt, annak irányításával követi el a rablásokat a városban. A testvéreket a rendőrök megtalálták és előállították; a nagyobbal szemben eljárást indítottak, a 10 éves gyermeket azonban el kellett engedniük, mivel kora miatt nem büntethető. A rendőrök a gyermek szüleit meghallgatták, s értesítették a gyámhatóságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását