2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megvan az álarcos sorozatrabló

Elfogták az Alföldön tevékenykedő sorozatrablót, aki az elmúlt hónapban maszkkal az arcán rabolta ki a Cegléd környéki benzinkutasokat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. július 23. szerda 12:13 - Hírextra
Papp Péter elmondta: a kézre került 33 éves nyársapáti férfi a Sikoly című filmből ismert maszkhoz hasonló álarcot magára öltve először június 8-án este Cegléd egyik benzinkútjánál jelent meg, ahol az alkalmazottakat azzal fenyegette meg, hogy egy robbanószerkezet van nála.

Ekkor 205 ezer forinttal elmenekült a helyszínről. Június 16-án Nagykőrösön ismétlődött meg az eset, amikor is 35 ezer forintot zsákmányolt az álarcos tettes egy ottani benzinkútnál.

A sikeren felbuzdulva július 14-én Cegléden ismét az előzőleg már kirabolt benzinkútnál jelent meg az immár "látásból ismert" álarcos bűnöző. Pechére azonban a kútkezelők akkor azt közölték vele: a bevételt már elszállították. Ekkor a rabló mindössze négy doboz cigarettával távozott.

Négy napra rá Cegléd egy másik benzinkútjánál próbálkozott a rabló, aki akkor egy rozsdás forgótáras pisztollyal a kezében jelent meg, majd 31 ezer forinttal és újabb négy doboz cigarettával oldott kereket.

A rendőrség ekkor átfogó akciót szervezett. Az egyik járőr Nyársapáti külterületén egy gyanús alakra figyelt fel, aki igazoltatás előtt eldobott valamit a kezéből. Kiderült, hogy egy pulóverből készített maszk volt nála, és éppen újabb rablásra indult volna.

A házkutatás során robbanószerkezetet és egy flóbertpisztolyt találtak nála. Kihallgatása során négy rablás elkövetését ismerte el.

A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását, s fegyveres sorozatrablásért kell majd bíróság elé állnia - utalt rá Papp Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását