2024. április 19. - Emma

Tizennégymillió forint a daganatos beteg gyermekekért

A daganatos beteg gyermekeket segítő idei Tegyünk együtt a gyermekekért elnevezésű programban eddig 14 millió 81 ezer 52 forint gyűlt össze azokból az egy forintokból, amelyeket a Danone Kft. ajánlott fel.
2008. július 22. kedd 19:24 - Hírextra

A cég a június 15. és július 31. között értékesített termékeinek árából ajánlott fel egy forintot.
Idén a kezdeményezés fő irányvonala az a Klinikai Táplálkozási Program, amelynek célja, hogy segítse a kilenc magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot olyan kutatások, táplálkozási programok, felvilágosító tevékenységek kidolgozásában és megvalósításában, amelyek segítségével elérhető, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága és megelőzhető a kezeléseket követő elhízásuk - tudatta kedden az élelmiszeripari cég.


A program idei érdekessége az Add a hangod elnevezésű mozgalom, amelyhez számos ismert személyiség - többek között Csisztu Zsuzsa sportriporter, a rapper Dopeman, az Anna and the Barbies együttes és Gáspár Laci énekes - csatlakozott, legutóbb pedig Tóth Gabi énekesnő állt a kezdeményezés mellé. A www.addahangod.hu honlapon a beteg gyermekeket támogató szöveget lehet felmondani vagy egy közismert népdal énekelhető el, ezzel bárki kifejezheti szimpátiáját a rákbeteg gyermekek iránt. Ha a kezdeményezés keretében sikerül elérni azt, hogy tízezer ember adja a hangját, akkor a Tegyünk együtt a gyermekekért (TEGY) program keretében történő jótékony gyűjtés összege mellé az idén további egymillió forintot adományoz az élelmiszeripari cég a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára.
Az immár 10 éve működő program által eddig biztosított több m

int 191 millió forint az elmúlt években több, mint hétezer esetben segített a daganatos gyermekek kezelésében illetve gondozásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását