2024. május 7. - Gizella

Itt a Magyar Demokratikus Unió

Bemutatkozott magyarország új pártja, az MDU. A Magyar Demokratikus Unio az átlagemberek érdekeit képviseli, hiszen az állam az itt élők szövetsége, és nem néhány politikus privilégiuma....
2008. június 5. csütörtök 19:20 - Hírextra
Az MDU közel egy éves szervezési munka után - már megyei szervezetekkel, és működő szervezeti egységekkel megerősödve - május 21-én megtartotta első sajtótájékoztatóját, ahol a bemutatkozó pártot Urbán-Szabó László elnök, dr. Egyed Lajos alelnök és dr Diczig István az MDU jogi és törvényelőkészítő bizottságának elnöke képviselte.

Urbán Szabó László, az MDU elnöke beszélt a párt filozófiájáról, a kiemelt fontosságú programokról. Az újonnan színre lépő párt elnöke a következőket mondta: " bizonyára sokakban felmerül a kérdés, jobb oldal, vagy bal oldal?

Úgy döntöttünk, inkább egyenesen előre szeretnék haladni, és nem akarunk se jobbra, sem pedig ballra fölösleges kitérőket tenni, mert ennek az országnak erre már nincs ideje. Nem fogjuk mi is elkövetni azt a hibát, mint előttünk már oly sokan, hogy mindenféle ideológiák mentén egyensúlyozva behatároljuk a saját mozgásszabadságunkat. Az MDU amúgy sem megosztani szeretne, hiszen inkább az összefogásra lenne szükség. Mi ebben látjuk Magyarország felemelkedésének egyetlen és talán utolsó esélyét."

A magyarországi közállapotokat sem találta túl rózsásnak. Erről így beszélt:
"Magyarország egy olyan politikai csatatérré vált, ahol a szemben álló politikai erők folyamatos küzdelmeinek sérültjei, és áldozatai a választók, a köznép soraiból kerülnek ki. Amennyiben, a politikai elit nem akar, vagy nem tud megváltozni, ki kell mondani, hogy jelenleg ők azok, akik Magyarország fejlődésének legnagyobb gátját képezik."

dr Diczig István a párt vezetőségének tagja szintén felszólalt: az állampolgárokat, az államgépezet részéről ért jogsérelmekről is beszélt és kiemelte, hogy az MDU egyik legfontosabb feladatának tekinti, a választópolgárok jogainak védelmét. "Tenni kell érte, hogy a semmire se jó, önös érdekeket szolgáló terhek lekerüljenek az emberek válláról. Ugyanilyen fontos feladat az ország működési költségeinek csökkentése, az ésszerűtlen és gazdaságtalan szerződések felülvizsgálata, a fölösleges pazarlás megszüntetése." Itt kiemelte a Centrum ügyét, aminek a végére kell járni, mivel ideje eltávolítani ezt a magáncéget a közpénzek közeléből, és végre komolyan meg kellene vizsgálni a centrumos kerületek jogi felelősségét is. Erre a programpontra a parlamenti pártok napokon belül, különböző ötletekkel reagáltak, amiből tisztán látszik, hogy mindenki látja, a rendszerben rejlő problémákat.

Május végén Salgótarjánban országos küldöttgyűlésre került sor, ahol a tisztségviselők megerősítése, néhány új tisztségviselő beiktatása, az alapszabály módosítása, a működés feltételeinek racionalizálása, és a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választásokon való független részvételre vonatkozó határozat elfogadása volt napirenden.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Átvert2
2011. június 3. 05:48
Mi történt Urbán Szabó László?Elfelejtetted töröltetni a hozzászólásokat?Látod,addig leszel főszereplő,mint csaló,míg,vagy vissza nem adod amit elloptál,vagy köcsög nem leszel egy börtönben!
Átvert2
2011. május 31. 03:38
Átvert2
2011. május 17. 07:49
Hogy veszi a bátorságot,ez a csaló,gazember,Urbán Szabó László,hogy nyilatkozataiban,bármiféle tisztességről,átlagemberek érdekképviseletéről,egyenes útról....../folytathatnám hazugságait/beszéljen!!!!????Ha valóban büntetés járna az igazi bűnözöknek,neki már évek óta ott lenne a helye,de ami késik,nem múlik.Elég sokan vagyunk,akik,addig nem nyugszunk,míg ezt a hatug,seggnyaló,csalót,nem a megérdemelt helyére küldjük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását