2024. május 3. - Tímea, Irma

Domonkos rendi nővérek találkozója

Hogyan kell terjeszteni az evangéliumot a mai világban - ez a legfontosabb témája a domonkos nővérek nemzetközi találkozójának Egerben - mondta az MTI-nek kedden Rauscher Dóra, az esemény szervezője.
2008. július 22. kedd 19:30 - Hírextra

Elmondta: a nyolcnapos találkozón, amely hétfőn kezdődött, mintegy 70 fiatal nővér vesz részt, 9 európai kongregációból - egyebek mellett Svájcból, Németországból, Ausztriából, Hollandiából, Szlovákiából és Csehországból érkeztek. A prédikátorokat képző kurzust ketten vezetik: az egyesült államokbeli domonkos nővér, Margaret Ormond, a domonkos nővérek nemzetközi szervezetének volt főkoordinátora és Manuel Merten német domonkos szerzetes.


Az összejövetelen a nővérek egyúttal beszámolnak egymásnak tapasztalataikról is.
Közvetlenül a kurzus után, július 28-30. között, ugyancsak Egerben lesz az európai domonkos nővérek szervezetének vezetőségi ülése is. Ezen az angol, francia, német, olasz, spanyol és közép-kelet-európai koordinátorok, valamint a domonkos nővérek nemzetközi szervezetének főkoordinátora, María Fabiola Velásquez Maya vesz részt - közölte Rauscher Dóra.


A domonkos nővérek nemzetközi találkozóját rendszerint kétévente tartják, Magyarországon hét éve, Kőszegen volt ilyen rendezvény.


A magyarországi domonkos nővérek közössége az 1950-es feloszlatás után 1991-ben alakult újjá. Jelenleg 33 tagjuk tevékenykedik 4 szerzetesházban, további nyolc nővér - egészségügyi okokból - idősek otthonában és családjuk körében él.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását