2024. március 29. - Auguszta

Középkori Várnap

Középkori várnapot rendez szombaton a Nógrád megyei világörökségi Hollókőn a Szent László Lovagrend; a programok között egyaránt lesz csata, zene és tánc - tájékoztatta az MTI-t a falu polgármestere.
2008. július 22. kedd 14:47 - Hírextra
A 10 órakor kezdődő megnyitón harcosok, lovasok, dobosok, táncosok, mutatványosok vonulnak fel, majd gyalogos- és lovasíjász-bemutatót tartanak a vár előtti területen, ahol az íjazást az érdeklődő résztvevők is kipróbálhatják - mondta Szabó Csaba.

Lesz a programban középkori zene és tánc, viselet- és felszerelés-bemutató, ismertetik a vár történetét és a környékhez kapcsolódó legendákat, láthatnak a Hollókőre érkezők dárdahajítást, kipróbálhatják a csatakeresztet és a számszeríjat is.

A gyömrői székhelyű Szent László Lovagrend teljes hitelességében próbálja visszaadni a középkori harcost beszédében, viselkedésében, bátorságában és harci tudásában, ennek jegyében rendezik meg a csatát lovasokkal és tartják meg a középkori harcművészeti, valamint közelharci technikai bemutatót, benne a pusztakezes küzdelmet, a tőr- illetve késharcot és a kardvívást.

Hollókő középkori, állami tulajdonú, az önkormányzat által üzemeltetett várában 2003-tól elevenítik meg a korabeli váréletet, amelyhez azóta várjátékok, történelmi kalandtáborok, fegyverbemutatók kapcsolódnak.

A Szent László Lovagrend idén két várnapot rendez Hollókőn, a másodikat szeptember 20-án.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását