2024. április 25. - Márk

Demszky válasza Pokorninak

Őszinte csodálkozással olvastam leveledet. Egy jogerős bírósági döntés és több közigazgatási hivatali határozat ellen tiltakozol, és ezek megváltoztatását vagy felülírását egy politikai testülettől, a Fővárosi Közgyűléstől várod. Nem értelek.
2008. július 22. kedd 20:50 - Hírextra

Ne vitatkozzunk most azon, mit jelképez a Turul-szobor, ebben valószínűleg soha sem fogunk egyetérteni. Te is pontosan tudod, hogy a mára kialakult helyzet már réges-rég nem erről szól. A szobor engedély nélkül épült, és ezt már minden létező hatósági és jogorvoslati fórum ki is mondta.


Nem a Fővárosi Közgyűlés döntött erről, de előre figyelmeztettünk. A demokratikus Budapest történetében először fordult elő, hogy egy önkormányzat és egy választott polgármester tudatosan engedély nélkül építkezett. Ez megengedhetetlen botrány lett volna akkor is, ha az elődöd egy trafikot épített volna engedély nélkül. De itt egy köztéri szobor építéséről van szó, amely minden városban kiemelt jelképnek számít. A Turul így is jelkép lett: az engedély nélküli építkezés, a saját szabályaira fittyet hányó hatóság jelképe.


Most mégis szeretnétek felmentést kapni a törvénysértés alól. De erre a Fővárosi Közgyűlésnek nincs lehetősége. A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi határozatával csak azt mondta ki, hogy nincs módja megmásítani a bíróság döntését. A Turul-ügyben egyszerűen már nem vagyunk döntési helyzetben, sem a Közgyűlés, sem Te, sem én.

Kedves Zoltán!
Tudom, hogy polgármesterként nehéz helyzetbe kerültél az elődöd hibájából. De mielőtt politikai megoldást keresel egy hatósági és bírósági ügyre, próbálj választ adni a következő kérdésekre: Egy választott polgármester megteheti-e, hogy politikai megfontolásokból engedélyez és védelembe vesz illegális építkezéseket? Milyen alapon lép fel ezután más engedély nélküli építkezésekkel szemben? Megteheti-e egy önkormányzat, hogy bármilyen okból nem hajtja végre a jogerős bírósági döntést? Bojkottálható-e a bírósági döntés csak azért, mert szélsőjobboldali csoportok erődemonstrációt szerveznek ellene? Egyetértesz-e azzal, hogy a törvényt és a bírósági döntést végrehajtani kívánó - nem politikus - hivatalos személyeket nyíltan megfélemlítenek? Egyéb olyan bírósági döntés esetében, amely nem tetszik a szélsőjobbnak vagy bármely más agresszív kisebbségnek, számíthatnak szintén a támogatásodra?

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását