2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Változások a tömegközlekedésben

A járatok többségének menetrendjében és a buszmegállók szerkezetében is változások várhatók augusztus 21-től - mondta az InfoRádiónak a BKV szolgáltatás-fejlesztési és tervezési főosztályvezetője. Budai László hozzátette: több vonalat összekapcsolnak, így
2008. július 21. hétfő 12:07 - Hírextra
Megváltozik a teljes budapesti tömegközlekedés szeptember 6-ával. Összehangolják az indulási időket, új vonalakon indulnak szerelvények - mondta el az InfoRádiónak Budai László.

Kétlépcsős átállás

A BKV szolgáltatás-fejlesztési és tervezési főosztályvezetője hozzátette: augusztus 21-én lesz a változás első, kisebb lépcsője, szeptember 6-án pedig a nagyobbik. A metró, a kötöttpályás vonalak és a hozzájuk csatlakozó rendszerek szeptember 6-án változnak.

A kétlépcsős átállás oka, hogy segíti a felkészülést: például nem egyszerű az összes megállóhely újratáblázása - mutatott rá Budai László.

A főosztályvezető elmondta, minden utas számára lesz valamiféle változás. Kifejtette: azokon a szakaszokon, ahol sem útvonal-módosítás nem lesz, sem a járatszám nem változik, a menetrend ott is módosul.

Van, ahol ritkulnak, de van, ahol sűrűsödnek a járatok. Budai László elismerte: a paraméterkönyv kis mértékű teljesítménycsökkenést tartalmaz, az indított járatok mennyisége így nagyjából egy százalékkal csökken, ez azonban elenyésző a rendszer egészéhez képest - mondta el a szakember.

Sok a pozitív változás, a XVII. kerület összes pontjáról lesz átszállásmentes metrókapcsolat, ami eddig nem volt, a XXII. kerületben olyan új járatokat indítanak, amit régen kér a lakosság - sorolta a példákat -, és Óbudáról is lesz közvetlen járat a Nyugati pályaudvarhoz.

Mindegyik vonal változik

Nagyságrendileg 300 vonal van Budapesten belül, és mindegyik változik kisebb-nagyobb mértékben - fejtette ki Budai László. Az 5-ös busz, a 67-es villamospótló és a 25-ös autóbusz össze lesznek kötve egy közel 20 kilométeres szakaszon, így teremtve közvetlen kapcsolatot Buda és Rákospalota közt.

Két időszakos összekötés lesz, a 8-as és a 81-es trolibusz, munkanapokon késő este, az esti csúcs után, illetve hétvégén a teljes üzemidőben lesz összekötve, illetve a 6-os és 9-es autóbusz 109-es néven csak hétvégén lesz összekötve. Így Óbuda és Kőbánya városközpontja közt lesz közvetlen kapcsolat - mondta el a BKV szolgáltatás-fejlesztési és tervezési főosztályvezetője.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását