2024. május 5. - Györgyi

Dávid Ibolya és a kétarcú Fidesz

A Fidesz kétarcú politikát folytat, amelyre hétfőn a parlamentben ismét fény derült: miközben "rivaldafényben" támadják a kormányt, a színfalak mögött ott segítik őket, ahol tudják - fogalmazott Dávid Ibolya.
2009. július 1. szerda 19:07 - HírExtra
A pártelnök szerint erre legutóbb az adótörvények megszavazásakor volt példa. Kiemelte, hogy hétfőn a legnagyobb ellenzéki frakció 12 százaléka, összesen 20 képviselő járult hozzá az adójogszabályok elfogadásához.

"Az már csak hab a tortán" - írta Dávid Ibolya -, hogy "arcátlan módon a legnagyobb közpénznyelő állami vállalat, a MÁV élére a Fidesz egyik európai parlamenti képviselőjelöltje került - azzal a nyíltan vállalt indokkal, hogy a Fidesz nyeri a következő választást.

Dávid Ibolya felvetette a kérdést: az adótörvények megszavazásáért a MÁV-vezér kinevezése volt a kormányzati hála?

Mint írta: ilyen "összeborulás" legutóbb a Medgyessy-kormány száznapos programjának elfogadásakor volt. "Lassan tisztességesebb megoldás lenne, ha a két párt nagykoalícióra lépne a sorozatos háttéralkuk megkötése helyett" - fogalmazott.

A pártelnök úgy vélte: miközben a Fidesz az öröklési illeték eltörlése kapcsán a Gyurcsány-kormány életben tartásával vádolta az MDF-et, addig a Fidesz-KDNP az egyik legfontosabb szavazáson segítette ki a kormányt.

Dávid Ibolya szerint Orbán Viktor távolmaradásával finoman jelezte: annyira mégsem sürgős neki a Gyurcsány-Bajnai korszak lezárása.

Hangot adott azon véleményének is, amely szerint a Fidesz a ciklus során először megbuktathatta volna a kormányt, de feltehetően a kormányzástól való félelme miatt életben tartotta.

Hónig Péter közlekedési miniszter Andrási Miklóst, a júniusi európai parlamenti (EP) választáson a Fidesz-KDNP listájának 46. helyén szereplő jelöltet, a Grid Zrt. igazgatóját nevezte ki a MÁV Zrt. igazgatósága elnökének, későbbiekben elnök-vezérigazgatójának, Antali Károly kabinetfőnököt pedig a közösségi közlekedés átalakításának stratégiájáért felelős miniszteri biztosnak.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője hétfői sajtótájékoztatón az üggyel kapcsolatban azt mondta: Andrási Miklós munkájáról akkor tudják majd kialakítani véleményüket, ha látják, hogy az mennyiben van összhangban, illetve ellentétben a Fidesz MÁV-val kapcsolatos álláspontjával.

Ezen álláspont szerint a nemzeti stratégiai vagyont nem szabad eladni, így a MÁV esetében is bármelyik szegmens privatizációja ellentétes a nemzeti érdekkel. A Fidesz ellenzi továbbá a vonalbezárásokat és a járatritkításokat, - megszüntetéseket - mondta.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "Elég rendesen meg vannak szorulva a szocialisták, ha már a Fidesz EP-listájáról válogatnak maguknak".

A Parlament hétfői ülésén a közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosítást 211 igen, 152 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Valaki
2009. július 1. 20:38
Kedves Ibolyka!
Az On megnyilvanulas ennyit ert! Egyeduli hozzaszolo vagyok.Talan ez is egy tukor!! De mindketten tudjuk, On is,es en is,Onnek a tortenelmi MDF-hez csak annyi koze van,hogy sikeresen megsemmisiti!
Aljas es gusztustalan modon zuzta szet az MDF-et egy minosithetetlen herenyivel!!!
Van Onben emberi jo erzes?? Ha lenne,meg az orszagbol is elmenekulne!! Azok az emberek akik az "eletukkel ill csaladjuk eletevel "jatszottak"" az MDF leteert ma kirekesztettek!!!!
Onnek a 80-as evekben fogalma sem volt az MDF akkor kezdemenyezeseirol! Ajanlanam ,hogy problaj meg L. Sandort szora birni,kerdezze meg,napi rendszeresseggel hany rendor logott a nyakan??!!
On kizarta a partbol!! On egy arcatlan senki!!
Bepofatlankodott valahova melegedni....mara On probalja osztogatni a meleget.
Ki ker abbol????
Valaki
2009. július 1. 20:13
A szokeseg elfelejtette,hogy eloszor a sajat portan kellene soprogetni...lenne is mit!!!
Egy demokratikus jogrend szerint elo nemzet eleteben neki es hu csatlosanak reg el kellett volna koszonni a politikatol!!
Arc van rendesen!!! De a bukas egyertelmu!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását